Publicitat
Societat · 24 de Gener de 2012. 14:18h.

Insubmisos fiscals

Calculen que l'espoli fiscal "dels darrers 20 anys és de més de 400.000 milions d'euros"

Una parella d'empresaris del Priorat, l'Andreu Bartolomé i la Maria Casademunt, ha decidit fer insubmissió fiscal i deixar de pagar impostos a l'Estat espanyol perquè "l'espoli econòmic d'Espanya és brutal" i "l'estafa directa dels darrers 20 anys és de més de 400.000 milions d'euros".

Segons ha explicat Bartolomé, "Catalunya, si no tingués espoli, es podria permetre rescatar un país com Hongria cada any" ja que el Fons Monetari Internacional ha rescatat aquest país injectant-li 20 milions d'euros.

La parella, que ha impulsat la plataforma Diem Prou! en suport a la insubmissió fiscal, ha denunciat "el tracte opresor" d'Espanya i considera que "l'Estat espanyol ha trencat les normes del joc anorreant l'Estatut votat pels catalans".

Casademunt ha afirmat que "som insubmissos a l'Estat espanyol i submissos a Catalunya" perquè els impostos -IVA i impost de societats- els pagaran directament a un número de compte corrent de l'Agència Tributària Catalana. "La insubmissió fiscal és un risc, però més risc és no fer res", ha afegit.

L'empresari també ha assegurat que "aspirem a ser més de 10 milions de ciutadans i més de 600.000 empreses i autònoms perquè la força de la justícia no es mesura en quantitat si no en la determinació per portar-la a terme" perquè "no som delinqüents som ciutadans que ens devem a Catalunya".

Sobre els suports que ha recollit la iniciativa, Casademunt ha manifestat que "fins a la data d'avui el que hem fet es frenar les empreses que no s'adherissin, perquè primer volíem que sapiguessin el que es feia. No ens interessa la quantitat sinó la determinació" i ha alertat que "el risc de no fer res és altíssim".

Casademunt ha volgut deixar clar que aquesta iniciativa "no és pas només d'independentistes. Això és el pas dels ciutadans de Catalunya que volen un tracte just per al seu país. Hi volem pagesos, músics, arquietectes, funcionaris, empresaris, esportistes, artistes… i els tindrem".

Per últim, ha revelat que la parella ha enviat dues cartes al president de la Generalitat, Artur Mas, i que de cap de les dues n'ha obtingut resposta. A l'acte hi ha assistit la portaveu d'Esquerra, Anna Simó, i els diputats de Solidaritat, Uriel Bertran i Toni Strubell.

Andreu Bartolomé i Maria Casademunt, al costat del cartell de la plataforma
Publicitat
Publicitat

86 Comentaris

Publicitat
#51 ? , Bcn, 24/11/2019 - 17:21

Frau es frau arreu. Si això fos una republiqueta, també els semblaria expoli, pagar impostos? Perquè en pagarien tants o més, sabeu? O els indepes pensen que Catalunya seria un paradís fiscal de fireta?

#50 Cristian, TORTOSA, 17/04/2012 - 01:06

Espanya ha estat maltractant a Catalunya durant els darrers anys, començan per la era del generalíssim.
Violant-la, i robant-li el que es seu i li pertany, "la riquesa que tots el ciutadans de Catalunya, com a bons treballadors que som generem".
Si no fem alguna cosa, les generacions futures patiràn

#49 carracuca, barcelona ESPAÑA, 26/01/2012 - 00:42

estos dos buscan su minuto de gloria y armar jaleo con ese folklore, cuando los empiezen a crujir bien ya se darán cuenta de que con ESPAÑA no se juega.

#48 Conciertofiscal, Barna, 25/01/2012 - 19:44

En Catalunya queremos las ventajas fiscales que llevan disfrutando muchos años Euskadi y Navarra. No pedimos nada que no esté inventado ni abusivo. Simplemente pedimos lo que otros en España ya disfrutan.

#48.1 Alejandro, Villadecans, 25/11/2019 - 15:42

Pues la culpa a Pujol que cuando el estado se lo ofreció el lo rechazó, es lo que pasa cuando no conoces ni la historia reciente del lugar este que dices querer tanto, pero solo quieres la pasta

#47 juancortes, Granollers, 25/01/2012 - 19:38

Pues yo me declaro insumiso frente a las subvenciones al Omnium cultural, las embajadas y demás reclamos del nacionalismo. De modo que tambien voy a desgravarme dichos gastos de mi declaracion de la renta.