Publicitat
Societat · 8 de Juny de 2011. 17:14h.

Intel·lectuals contra García Albiol

"Amb el racisme i la xenofòbia, tolerància zero", indiquen en una carta oberta a Artur Mas

Intel·lectuals contra García Albiol

Vuit dels intel·lectuals que han signat el manifest

Un grup de més de 200 intel·lectuals han enviat una carta oberta al president de la Generalitat, Artur Mas, en la qual sol·liciten a Convergència i Unió (CiU) que barri el pas a l'alcaldia de Badalona al candidat popular Xavier García Albiol. La carta, promoguda pel filòsof Pep Subiròs i l'escriptor albanès Bashkim Shehu -tots dos viuen a Badalona-, també porta la signatura del premi d'Honor de les Lletres Catalanes Jaume Cabré, els periodistes Eugeni Madueño, Llibert Ferri i Bru Rovira, l'actor Carles Flavià o els escriptors Josep Maria Benet i Jornet, Maria Barbal, Màrius Serra, Jordi Puntí, Julià de Jòdar i Salah Jamal.

Els signants han manifestat "la nostra preocupació per l’ascens, en les recents eleccions municipals, de forces polítiques i propostes programàtiques obertament racistes i xenòfobes que usen els immigrats com a caps de turc de tots els problemes que han aflorat amb la crisi econòmica d’aquests darrers anys. 
Ens referim no només al creixement de grups d’extrema dreta fins ara marginals, com és el cas de Plataforma per Catalunya, sinó també a l’adopció de postulats similars per part d’una força com el Partit Popular de Catalunya i, molt particularment, en la campanya agressiva i demagògica duta a terme pel candidat del PPC a l’alcaldia de Badalona".

Per aquest grup d'intel·lectuals, "la possibilitat que el senyor Xavier García Albiol –protagonista d’aquesta campanya i actualment investigat per la fiscalia com a possible responsable d’un delicte d’incitació a l’odi racial– passi a ocupar l’alcaldia de la tercera ciutat de Catalunya és senzillament alarmant per a la salut democràtica del país".

Adverteixen CiU que "en cas que s’arribi a atorgar aquest suport de fet, i encara que sigui en forma d’inhibició, CiU es faria responsable de contribuir decisivament a una greu infecció de les institucions polítiques catalanes a través del virus d’una demagògia populista basada en mentides i extrapolacions, com ara un suposat ús abusiu dels serveis i ajudes socials per part dels immigrats, o l’exageració dels problemes de seguretat i la culpabilització de col·lectius sencers de població d’origen estranger, com, en el cas de Badalona, els ciutadans d’origen romanès".

Segons els promotors del manifest, aquestes "són posicions i actituds que intoxiquen el cos social alimentant pors, divisions i enfrontaments socials molt difícils d’aturar, i que històricament han estat sempre el preàmbul de polítiques antidemocràtiques sobre el conjunt de la societat i, en especial, contra els seus sectors menys privilegiats".

Han demanat a CiU que "s’oposi a qualsevol acord que impliqui facilitar i legitimar l’accés al govern d’institucions públiques com ara l’Ajuntament de Badalona, d’individus i posicions polítiques que basen les seves ambicions en el conreu de la mentida, l’odi i la discriminació envers col·lectius de població mereixedors, com qualsevol altre, de respecte i reconeixement, i que, excepte casos individuals aïllats, contribueixen de manera decisiva al benestar i a la convivència de la societat catalana, encara que siguin, precisament, els més vulnerables i els primers afectats per les conseqüències de la crisi econòmica actual i del malestar que se’n deriva. 
Amb el racisme i la xenofòbia, tolerància zero", han finalitzat.

Publicitat
Publicitat

107 Comentaris

Publicitat
#69 Salvador, Barcelona, 11/06/2011 - 11:37

Però si no són "intel·lectuals". Són aprenents pèsims, i els dónen premis per proximitat al poder polític i als partits més que per cap altra cosa. Formen el microcosmos del "progressisme multiculti". Tipu Asha Miró, la marroquí aquella que no sé com es diu, la Vicenta N'dongo, etc.

#68 Bacus, Sort, 11/06/2011 - 00:55

Aquesta colla de la foto no passen de "subvencionats acomplexats".

#67 Emeteria, Barcelona, 10/06/2011 - 18:00

Aquest grapadet de "intel.lectuals" (no hem feu riure) estan demanant que es llençin a les escombraries els vots dels ciutadans emesos en unes eleccions. Impresentables, son; no pas intel.lectuals. Tolerància zero amb els anti-demòcrates com ells. Preneu-ne nota dels noms.

#66 elena, mollerusa, 10/06/2011 - 14:30

donde está la democracia con estos esperpentos? se han parado a pensar lo que quieren los habitantes de Badalona? acaso tienen los mismos sueldos y los mismos puestos de trabajo que esos gallináceos? vaya que les podemos poner una mezquieta y un barrio de extranjeros al lado de sus casas.

#66.1 Francesc, Barcelona, 10/06/2011 - 17:17

Menys demagògia. Viuen de la seva feina, noia.

#66.2 pepe, andorra, 14/06/2011 - 11:39

si, si, de su trabajo, yo de mayor quiero trabajar en lo mismo q estos señores. Q ya son 30 años y nos conocemos todos Francesc.

#65 Josep Maria Capdevila, Barcelona, 10/06/2011 - 13:20

El manifiesto de la vergüenza y de la miseria democrática que corre por las venas de estos ocho pajaros, hartos a suvbenciones. Pues si no aceptan la voluntad popular de Badalona, solo les queda la guerra y la imposición. Si por estos fuera, nunca se hubiera acabado la guerra Civil, les va el tema.

#65.1 Francesc, Barcelona, 10/06/2011 - 17:18

Viuen de la seva feina. Menys demagògia.

#65.2 pepe, andorra, 14/06/2011 - 11:39

si, si, de su trabajo, yo de mayor quiero trabajar en lo mismo q estos señores. Q ya son 30 años y nos conocemos todos Francesc.