Publicitat
Societat · 20 de Desembre de 2018. 09:51h.

Intel·lectuals progres demanen la dimissió de Torra

Acusen el president de "fer servir les institucions per exacerbar l'enfrontament"

Intel·lectuals progres demanen la dimissió de Torra

Un manifest que ha recollit més de mil signatures amb participació de personalitats a Catalunya i Espanya, entre intel·lectuals, artistes i professionals de diversos camps, demana la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, per ser "incapaç de governar per a tots" i per "utilitzar les institucions per exacerbar l'enfrontament".

El document 'Que no ens divideixin', promogut per Recortes Zero, reclama a les forces que sostenen l'actual Govern que designin un nou president "que treballi per a tots i que es plantegi com a tasca urgent la reversió de les retallades i la millora de les condicions de vida".

Així mateix, demanen la "restitució plena de la vida política i democràtica del Parlament de Catalunya, que aquest any no ha aprovat cap nova llei". Opinen que Torra ha donat l'esquena a la realitat d'una Catalunya plural i diversa i només té com a prioritat "avançar en el camí de la independència, amb la divisió i enfrontament que comporta", i recorden que els partits que propugnen la independència mai han superat el 38% del cens.

El manifest està signat pel dissenyador Javier Mariscal, l'exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, els escriptors Juan Marsé, Juan José Millás, Rosa Montero, Javier Marías i Fernando Schwartz, els directors de cinema Fernando Colomo i Agustín Díaz Yanes, l'actriu Julieta Serrano, i el pintor Antonio López.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#14 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 22/12/2018 - 00:04

¡Muy bien!
¡Qué dimita Torra y todos los estelados que chupan de la tetorra!

#13 André, España, 21/12/2018 - 23:16

A buenas horas mangas verdes. Llevan décadas despreciando a una España que les ha regado de subvenciones, riendole las gracias al nacionalismo catalán, y tratando con condescendencia a quien no tragaba con el credo catalanista. Que se metan las firmas en el culo.

#12 La Pepita del Raval, Cadaques, 21/12/2018 - 16:52

Recortes cero?.
0tra flipada listillos.... que paguen los otros.
Trabajar más y ganar menos y no se necesitarán recortes.
No más recortes.... es más impuestos a los trabajadores.... claro a los que rinden.

#11 Joanet, Bcn, 20/12/2018 - 16:59

Es tracta d'intel.lectuals espanyols, alguns dels quals viuen a la provincia catalana.

#11.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/12/2018 - 18:01

Eres más simple que el mecanismo de un botijo tractoriano

#10 un musclu, bcn, 20/12/2018 - 16:09

Ja era hora!