Publicitat
Societat · 10 de Febrer de 2011. 19:42h.

Interior destina 330 mossos al Mobile World Congress

Primer repte del nou director general de la Policia, Manel Prat

Interior destina 330 mossos al Mobile World Congress

Felip Puig passa revista als mossos

Un total de 330 mossos s’encarregaran de garantir el bon desenvolupament de la fira Mobile World Congress, que a partir del 14 de febrer se celebra a Barcelona, a través dels diferents dispositius preventius de seguretat ciutadana que tindran lloc als voltants de la fira, al transport urbà, en les zones d’oci i més emblemàtiques de la ciutat i en hotels. A l’interior del recinte firal s’instal·larà l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) dels Mossos d’Esquadra per atendre qualsevol incidència al congressista.
 
Pel que fa a la mobilitat, la Guàrdia Urbana també ha preparat un dispositiu encaminat a evitar possibles col·lapses circulatoris i a minimitzar possibles incidències que poden afectar als veïns de la zona.

La seguretat del Mobile World Congress és un dels primers reptes del nou director general de la Policia, Manel Prat, que anteriorment era el gerent del Centre d'Estudis Jordi Pujol, a l'espera del nomenament de l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, com a Secretari de Seguretat.

Manel Prat ha agraït "l’esforç de tots els participants que han treballat intensament en l’elaboració del Pla director de Seguretat dissenyat en motiu de la inauguració del Mobile World Congres". També ha recordat que durant els propers mesos, es decidirà quina serà la ciutat que es convertirà en la capital mundial de la telefonia mòbil durant els pròxims cinc anys motiu pel qual ha dit que "s’estan abocant tots els esforços perquè enguany hi hagi el mínim d’incidències" i perquè "Barcelona acabi convertint-se en la seu d’aquest congres que té un impacte econòmic de més de 225 milions de pessetes".
 
El director general de la Policia ha fet aquestes declaracions en el decurs d’una roda de premsa per explicar les mesures de seguretat que s’han pres per garantir el normal funcionament d’aquest congrés. A l’acte hi han assistit també el director general de Fira de Barcelona, Agustín Cordón, el director del Pla de Seguretat, el comissari Joan Carles Molinero i l’intendent major de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró.
 
El director general de la Policia ha remarcat que "aquest congrés té una importància estratègica per a la ciutat i per al país" i s’ha referit al pla  director de seguretat "com a una eina imprescindible per abordar qualsevol problemàtica que es pugui produir durant l’esdeveniment".   En aquesta tercera edició s’han millorat diferents aspectes, entre els quals ha destacat la primera xerrada que els mossos han mantingut amb els responsables dels restaurants de la Fira per tal que col·laborin en la seguretat dels congressistes i el reforç del sistema de tancament estàtic a la part superior del recinte firal per evitar que accedeixin a l’interior del recinte firal persones sense acreditació.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat