Publicitat
Societat · 31 d'Octubre de 2013. 14:35h.

Interior encara no ha suspès els vuit agents implicats en el cas Benítez

Afers Interns encara no ha interrogat els vuit agents 25 dies després dels fets del cas Raval

Interior encara no ha suspès els vuit agents implicats en el cas Benítez

Manel Prat, amb Espadaler, durant la roda de premsa

El director general de la Policia de la Generalitat, Manel Prat, ha explicat que Afers Interns, que depèn directament de la Direcció General de Policia, encara no ha cridat a declarar els vuit agents dels Mossos d'Esquadra implicats en la detenció de l'empresari del Gaixample, Juan Andrés Benítez, hores abans de morir d'una aturada cardíaca.

Vint-i-cinc dies després dels fets, Prat ha al·legat que no s'ha cridat a declarar els agents implicats en l'actuació per no interferir en la investigació i, "per exemple, que no es pugui dir que els han marcat la línia de defensa".

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha demanat respecte per la presumpció d'innocència per als Mossos d'Esquadra implicats en el cas i ha afirmat que amb les informacions i imatges que han pogut analitzar a dia d'avui no poden concloure que hi ha hagut "mala praxi" dels agents que van participar en la reducció de Benítez.

"La presumpció d'innocència també val per a la policia catalana", ha dit Espadaler, que ha subratllat que estan actuant amb rigor i pulcritud i que no contrastar la informació de la Policia Nacional "seria una evident falta de rigor i una arbitrarietat que no cometrem".

El conseller ha demanat públicament a la Policia Nacional, que actua en qualitat de policia judicial per mandat de la jutgessa, que indiqui en què es basa per fer les afirmacions que fan. "Les afirmacions que es fan s'han de poder provar". Tot i això, ha assegurat que si es demostra que hi va haver cinc cops al cap de la víctima actuaran de forma ràpida i amb mesures disciplinàries per als agents.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 simeo, barcelona, 01/11/2013 - 00:58

Molt demagog hi ha per aquí. Ara, això sí, quan els atraquin cridaran de seguida: Mossos, mossos, ajudeu-me que em volen fer mal! Ja ho he vist més d'una vegada.

#9.1 Anònim, Organyà de Dalt, 01/11/2013 - 14:03

¿Cual sería tu discurso si en lugar de vestir camisas azules, vestido verdes de la G.C o blancas de la P.N? Contesta sin demagogia

#8 Ramon, Manresa, 31/10/2013 - 16:45

Los mismos compañeros de estos mossos torturadores,deberían salir a la calle a manifestarse en contra de la violencia policial,si no quieren que todos los ciudadanos se pongan en su contra.

#7 Josep Tribulete, L'Espiga Decadent, 31/10/2013 - 16:11

Si ERC no pressiona perquè plegin aquest dos inútils (el Prat i el delfí Espadaler) en les properes eleccions (suposadament es celebraran l'any 2014) que no comptin amb el meu vot. Tandebò la CUP tingués més poder d'influència!

#6 Sergi, Gavà, 31/10/2013 - 15:58

afers interns tenen molts problemes per treballar als mossos!!!! que ho comparin amb "afers interns" d´altres països, i resulta que a Catalunya és de vergonya!

#5 Antoni, Mahón (Menorca), 31/10/2013 - 15:47

Lo que llama la atención es que los defensores de derechos humanos y los de amnistía internacional no digan nada es bastante curioso. Supongo que como son mossos nacionalistas no va con ellos.

#5.1 Claüc, Sabadell, 31/10/2013 - 17:39

Antoniu, vosaltres, els nacionalistes no critiqueu mai la policia nacional.
Però nosaltres, els independentistes, critiquem també els mossos quan fan coses repugnants com aquestes. Com ho he fet jo més avall.
Portes una vena nacionalista als ulls.