Publicitat
Societat · 3 d'Abril de 2012. 15:18h.

Interior farà identificacions "preventives"

Puig proposa "ordres d'allunyament" i "penes de treball en benefici de la comunitat" per als violents

El Govern és partidari d'una sèrie de mesures legals, policials i socials per intentar "eradicar" la violència amb "mètodes clarament de guerrilla urbana", segons ha explicat el conseller d'Interior, Felip Puig, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

El conseller ha anunciat la posada en marxa d'"identificacions preventives" -la Policia, de fet, sempre pot identificar un ciutadà en cas de sospita de presumpte delicte-, però que seran "més incisives" en dies com el de dijous passat.

També ha demanat equiparar la violència antisitema amb la 'kale borroka', almenys pel que fa a les penes. "La motivació d'aquest tipus de violència urbana no es pot assimilar al fenomen terrorista, però el que busquem és que les penes siguin equiparables o equivalents al fenomen de la kale borroka", ha manifestat

Puig ha reclamat igualment la "modificació del Codi Penal" per incloure-hi delictes com "l'ocultació de la identitat -en al·lusió a les persones que cometen actes vandàlics encaputxades- o la possessió de material de risc" en referència a material inflamable, entre d'altres. El conseller considera, en aquest sentit, que les penes haurien d'anar des d"ordres d'allunyament" fins a "penes de treball en benefici de la comunitat".

El titular d'Interior ha anunciat, entre les iniciatives policials, que potenciarà "la unitat central d'informació" dels Mossos i que reforçarà la unitat antiavalots dels Mossos amb "cent efectius" a més de posar en marxa "una web ciutadana per poder identificar els violents".

Finalment ha demanat una "certa reflexió col·lectiva sobre el rebuig social de la violència" en referència a forces polítiques i agents socials i la "connivència intel·lectual" en determinats casos.

Imatge dels incidents
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Joan Bover Alonso, Torredembarra, 07/04/2012 - 17:07

Amb aquestes mesures suposadament legals s´esta covant l´ou de la serp que tants i tants mals records ens han quedat del segle passat.Mes odi,mes violencia gratuita, mes gent a la garjola per un suposat ¨delicte¨que no es mes que una falta, mes llenya al foc.

#5 Gerard, Barna, 05/04/2012 - 03:06

Tampoc estaria malament que realitzessin control d'estupefaents entre determinats i prou coneguts membres dels mosso d'esquadra que van a la feina com qui va a la guerra del Vietnam. El control que sigui per a tothom.

#4 Pere, BCN, 03/04/2012 - 19:27

Molt bona noticia, així els que ens volem manifestar pacíficament podrem deixar de marxar cada cop que aquests violents volen desgraciar la manifestació.

#3 Almogàver , La Sagrera, 03/04/2012 - 18:25

Quins collons té el Conseller
que atonyina a estudiants,
amb mossos ocupa el carrer
i disolt manifestants.
Sempre esmorza una poma
i una llauna de tonyina:
simbol de pilota de goma
i de la gent que atonyina.
Suca el pa amb tomata
veu suc de maçana
i a tothom estomaca
quan li dona la gana.

#2 David, Barcelona, 03/04/2012 - 16:25

Ordres d'allunyament i treballs per a la comunitat menys per als nanos als que, sense antecedents ni judici, han ficat a la preso, és clar.

#2.1 Pere, BCN, 03/04/2012 - 19:30

Si tu assassines per primera vegada, encara que sigui el primer delicte que fas, el normal és que et tanquin, el mateix han fet amb aquests terroristes que han destrossat les ciutats i els pobles de Catalunya. Ànims Puig. Aviat ens podrem moure sense por, podrem obrir botigues i crear llocs de feina