Publicitat
Societat · 20 de Gener de 2012. 15:45h.

Interior replica que "s'ha de circular per la dreta"

Recorda la lectora d'e-notícies que va denunciar "actuació de prepotència dels Mossos" que anar pel mig "és insolidari"

Interior replica que "s'ha de circular per la dreta"

Uns mossos, multant

Interior ha replicat la carta de la lectora d'e-notícies, Maria Dolors Sala, que va demanar un "expedient disciplinari contra l'actuació de prepotència" de l'agent dels Mossos 4.356. Interior recorda que "els usuaris de la via estan obligats a comportar-se de forma que no entorpeixin indegudament la circulació ni causin perill, perjudicis o molèsties innecessàries a les persones o béns".

"Aquesta norma també determina que els conductors dels vehicles, quan circulin per les carreteres amb calçades amb doble sentit de la circulació i dos carrils, ho han de fer pel situat a la seva dreta. Fins i tot especifica que fora de poblat, i en les vies amb més d’un carril reservat per a cada sentit de la marxa, els conductors hauran de circular pel situat més a la seva dreta, tot i que podran utilitzar la resta de carrils per circumstàncies específiques del trànsit".

"Referent a la velocitat màxima permesa als vehicles (120 km/h), ni la Llei ni el Reglament General de Circulació que la desenvolupa, estableixen excepcions. En cap dels seus articles es recull que els vehicles (en aquest cas turisme, però podrien ser d’altres) que circulin per elles, encara que ho facin desenvolupant la velocitat màxima permesa, puguin fer-lo, indistintament, per qualsevol dels seus carrils sense respectar o tenir en compte la norma bàsica de circulació per la dreta, ja que seria una acció insolidària cap a la resta d’usuaris de la via amb perjudicis o molèsties innecessàries", conclou.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#12 Ana, El Poble Sec (Barcelona), 21/01/2012 - 10:41

Estic molt indignada amb els Mossos, perque estan des de ja fa molt de temps desprestigiant els catalans, visc a Barcelona i vaig en moto, en els 2 últims anys sempre els sento parlar entre ells en espanyol, ni una sola vegada en 2 anys els he sentit parlar en català, i la Urbana igual.

#12.1 yo mismo, Olot, 21/01/2012 - 15:23

Co.ño ana, hablan en un idioma de Cataluña, igual o más propio ya que el otro.

#12.3 INDEPENTDENTZIA, MADRIT, 22/01/2012 - 12:37

Yo mismo, perquè no escrius amb una llengua de prestigi com la catalana?
Si no la saps escriure, el google et pot ajudar

#11 Johan, Granollers, 21/01/2012 - 10:38

Una cosa no treu l'altre, el fet que en aquest cas els Mossos tinguin raó no els dona dret a parlar a la gent sense educació i utilitzant l'espanyol per defecte entre ells i també amb el detingut.

#9 Joan T., Barcelona, 20/01/2012 - 22:40

El día que multin a tots els que van fent el mort pel carril del mig i els que claven el cotxe quan hi ha un radar, encara que vagin a menys del límit, s'acabarà el dèficit de Catalunya

#9.1 Gerard, Barna, 21/01/2012 - 18:06

I a sobre si els fas llums passen de tot o fins i tot es fan els ofesos. AIxò no treu q la policia ha d'actuar amb respecte pels ciutadans i no amb l'habitual prepotència. Conec més d'un cas en q una patrulla pràcticament ha expulsat de la carretera un cotxe per un assumpte menor en plan videojoc.

#8 Almogàver , La Sagrera , 20/01/2012 - 18:12

Totalment d'acord. El codi de circulació diu que s'ha de circular per la dreta i el d'urbanitat, que a algun mosso li cal repasar, que s'ha d'esser educat i respectuós amb tothom

#7 Isabel, bna, 20/01/2012 - 17:49

Per cert parlant de "Viva España", aquesta és una cancó alemana que algú d'allà va escriure com homenatge. Peró l'Escobar i els nacionalistes, van pensar que era indicada per les seves cabòries, i la van convertir en el "Viva Cartagena", que és el que ara és. Disfruteu-la amb fruïció sindicalistes