Publicitat
Societat · 18 de Març de 2009. 19:12h.

Interior sanciona els mossos condemnats

La sentència serà recorreguda davant el Tribunal Suprem

Interior sanciona els mossos condemnats

El conseller d'Interior, Joan Saura, en un acte dels Mossos d'Esquadra

Després de la sentència de la secció setena de l'Audiència Provincial de Barcelona que condemna a tres agents dels Mossos d'Esquadra per uns fets ocorreguts l'any 2006, la direcció general de la Policia del departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ha decidit la suspensió provisional dels funcionaris afectats. El departament d'Interior recorrerà la sentència en cassació davant el Tribunal Suprem.
 
Segons un comunicat, el departament d'Interior "vol reiterar el seu ple suport al cos dels Mossos d'Esquadra per la seva extraordinària feina diària que porten a terme amb eficàcia i professionalitat, i demana que no es jutgi l'actuació de tots els agents per comportaments que, si es confirmen, són absolutament minoritaris i perseguits des de la pròpia Policia de la Generalitat".
 
També es diu que "de fet, les denúncies presentades contra agents del cos de Mossos d'Esquadra han disminuït considerablement durant el darrer any arran de les mesures adoptades des del propi cos i ja són la policia de l'Estat espanyol que reben menys denúncies".
 
S'afegeix que "el departament d'Interior va decidir a principis de 2007 incrementar la videovigilància a les comissaries, amb l'objectiu d'evitar les denúncies falses contra els mossos i possibles males praxis policials i, des d'aleshores, no s'ha rebut cap més denúncia per alguna actuació en dependències policials on ja han estat instal·lades aquestes càmeres".
 
Així mateix, el departament i el cos dels Mossos d'Esquadra "donen garanties que l'actuació de la Policia de la Generalitat és democràtica, professional, eficaç i de proximitat, com així ho expressa la ciutadania en les enquestes valorant amb un notable el seu desplegament a tot el territori".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat