Publicitat
Societat · 27 de Febrer de 2013. 14:36h.

Irregularitats a l'ANC

L'acte central al Palau Sant Jordi va deixar un forat de més de 75.000 euros

Irregularitats a l'ANC

Imatge de l'acte al Sant Jordi (Foto: Flickr ANC)

L'acte central de constitució de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha deixat un forat de més de 75.000 euros i ha generat una sèrie d'irregularitats que estan sent investigades per l'entitat.

Arran del dèficit de l'acte celebrat al Palau Sant Jordi de Barcelona el passat 10 de març, l'ANC va demanar la realització d'una auditoria per a conèixer els detalls de la gestió econòmica de l'organització.

Segons aquesta auditoria, a la qual ha tingut accés e-notícies, l'ANC va ingressar més de 47.000 euros per l'organització de l'acte, però va tenir una despesa de més de 123.000 euros. Per tant, les pèrdues superen els 75.000 euros.

En la mateixa s'esmenten irregularitats en la venda d'entrades al mateix recinte, fet que el llavors responsable de tresoreria desconeixia i que en no estar numerades no s'han pogut comprovar. I és que en un principi la venda oficial es feia via Internet.

També s'han trobat irregularitats en la venda de marxandatge. En aquest cas, malgrat que s'havia pactat un pressupost de 3.000 euros per a la compra de material, finalment, i sense aprovació de ningú de l'organització, la despesa va superar els 14.000 euros.

A més, es dóna la circumstància que també es va canviar de proveïdor sense previ avís i es va contractar una empresa que en el moment de realització de l'acte al Sant Jordi (el 10 de març) no estava ni constituïda. De fet, l'esmentada societat es va constituir formalment davant de notari el 19 de març, és a dir, 9 dies després de l'esdeveniment.

Part del material de marxandatge que no es va poder vendre in situ tampoc no es va poder recuperar i no se sap on està. Aquest fet suposa una altra pèrdua econòmica per part de l'ANC.

Per tot això, i després de saber el resultat de l'auditoria, l'organització independentista va decidir, durant el Secretariat Nacional del passat mes d'abril, crear una comissió per esbrinar els fets i també una investigació sobre una recaptació de diners amb unes barretines durant l'acte al Sant Jordi, que no estava en coneixement de l'organització.

A banda, es va produir "una mala gestió" en la contractació d'autocars i també en el servei de càtering. En aquest darrer cas, es va apostar per una empresa que no era la que va presentar la oferta més econòmica i que al mateix temps va acabar subcontractant l'empresa que havia fet la millor oferta a l'ANC.

L'organització independentista també ha encarregat un informe a uns advocats penalistes per tenir coneixement sobre les possibles responsabilitats penals que es poden imputar arran de totes les irregularitats trobades en l'organització de l'acte central.

Fonts de l'ANC han confirmat a e-notícies que s'ha decidit també la creació d'una comissió d'investigació externa perquè no en formi part cap dels presumptament implicats ja que així "serà més fàcil esbrinar que va passar". I és que a hores d'ara ha estat gairebé impossible vincular noms amb els fets succeïts.

També han volgut deixar clar que el procediment s'està fent "amb total transparència" ja que tots els associats estan al cas de les investigacions i del que ha passat. "No hi ha cap voluntat d'amagar res", han dit abans d'afegir que la intenció és "depurar responsabilitats".

Publicitat
Publicitat

106 Comentaris

Publicitat
#59 Jordi, Sant Just Desvern, 02/03/2013 - 15:16

L'ombra del cni és allargada

#58 Rafel J., Figueres, 01/03/2013 - 07:22

I ara que ja està constituída, quant (ens) costarà?

#57 Xavi, Barcelona, 28/02/2013 - 19:58

Ahir vaig somiar que el règim "Catalunya independent" que volen imposar els de l'ANC tindria una bandera com el de la foto penjant de cada fanal de cada població catalana i la meitat de catalans haurien de fotre el camp del seu propi país.

#56 BEJOTA, BCN, 28/02/2013 - 19:37

ANC: JA VEIEU EL RESULTATS DE ENFRONTAMENT POLITIT A CAMP BARÇA (1-3).CONTINUEU BARREJANT L'ESPORT AMB L'INDEPENDENCIA I EL RESULTAT SERÁ PERDRE.(JA VA PASSAR EN EL CAS DE LA CATALUNYA NORD EN MANS DE FRANÇA.)


#54 Joan, Sabadell, 28/02/2013 - 13:21

No m'ho puc creure! I aquests CiU ERC són els que han de gestionar l'estat prpopi? Quina por!