Publicitat
Societat · 23 de Novembre de 2012. 12:27h.

"Israel és un estat racista"

Un membre del grup pro-Palestina BDS qüestiona si "Catalunya ha de seguir" aquest model

"Israel és un estat racista"

Imatge de l'article

El membre del grup Palestina BDS Catalunya, Arnau Manresa, qualifica Israel d'"estat racista" i qüestiona si "Catalunya ha de seguir" aquest model. A més, lamenta que "al Principat de Catalunya, tres dels partits polítics que es presenten a les eleccions al Parlament i que invoquen a la creació d’un futur Estat català mostren simpatia i referència vers l’Estat d’Israel".

En un article publicat al web de l'entitat, recull paraules del candidat de CiU, Artur Mas; el d'ERC, Oriol Junqueras i el de SI, Alfons López Tena i afegeix que "els grans partits garants de la unitat de l’Estat espanyol tampoc no defugen de la defensa de l’estat sionista".

També posa de manifest que "Israel és un estat instaurat oficialment el 1948 en territori palestí a partir de l’expulsió de centenars de milers d’habitants dels seus pobles i de les seves llars. Fidel a la ideologia sionista, Israel aspira a normalitzar-se com un estat ètnicament pur, on només la població jueva té dret a establir-s’hi i a viure-hi de ple dret".

En aquest sentit, afegeix que "des d’aleshores ha ocupat militarment el territori palestí i parts del territori de Síria, el Líban i Egipte. Aquests territoris han estat esquarterats i s’han omplert de colònies israelianes, mentre que dins del propi Estat israelià s’hi ha establert unes pautes polítiques, jurídiques i socials d’apartheid".

Finalment, l'autor demana que "si volem construir un país que no tingui la seva política i la seva economia tacada de sang, hem de rebutjar clarament i sense embuts el model israelià d’ocupació militar i societat de l’apartheid".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Gemma, Terrassa, 24/11/2012 - 12:34

Ahir mateix, altre cop, les tropes israelianes van disparar a matar contra la població civil palestina que intentava arribar a les seves terres de les que els han separat mitjançant el Mur de la Vergonya Sionista de 5 metres d'altura i de 800 quilòmetres de llarg. Jueus, no teniu vergonya.

#6 Emric, Barcelona, 24/11/2012 - 00:18

Hi han molts tipus de sionisme: religiós, cultural, socialista, polític, revisionista, pràctic. A més de totes les tendències polítiques des de l'esquerra fins a la dreta. El mateix que passa amb el catalanisme. AquestosBDS són individus que pensen des de l'odi a la diferència i suport al facisme HM

#5 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 23/11/2012 - 19:12

llàstima que jo no voto, però els tres partits que són catalans estan a favor d´Israel. A veure, doncs, què han de fer els que voten?. Votar contra Catalunya?. Israel es defensa dels terroristes palestins perquè no són com els catalans que ens han crucificat i encara fent la gara-gara als espanyols.

#4 dani, mataró, 23/11/2012 - 14:03

aquests rojos estàn malalts... tenen el cervell rentat, si fos per ells aniriem aqui amb turbant quin fàstic

#4.1 Daniel Bersteinn, Jerusalem capital, 23/11/2012 - 14:20

Dani, no et posis turbant, ruc, que els nostres amics israelians et fotaran un míssil (ianqui) al cap.

#4.2 MUSTAFA, barcelona, 23/11/2012 - 16:16

És la por que té vostè!! i ja t'estas imaginant amb el turbant . Ara ni els àrabs el posen , o sigui , gràcies al teu capitalisme , els àrabs han abandonat les seves costums . Ara ni ells en pensen ,i si tu ho fas , seria que té menys cultura i més por , és a dir , ignorància complexa

#3 Núria, Reus, 23/11/2012 - 13:56

El 25N, els catalans votarem pensant en Catalunya, que és el nostre país.