Publicitat
Societat · 28 de Maig de 2010. 16:20h.

"Itziar González va ser amenaçada de mort"

La propietària del Casa Leopoldo revela amenaces a l'exregidora de Ciutat Vella

Rosa Gil, la propietària del restaurant Casa Leopoldo, explica en aquesta entrevista que la regidora de l'Ajuntament de Barcelona Itziar González va dimitir després de "ser amenaçada de mort perquè va començar a rascar". La coneguda restauradora llança un veritable SOS pel barri del Raval, el seu barri de tota la vida, perquè s'ha degradat molt "en les últims cinc mesos".

Entre d'altes, exposa el cas de "nois tutelats per la Generalitat que es dediquen a delinquir de dia" o la presència intimidatòria d'alguns "gitanos romanesos". "Arriba un moment que no pots passar ni pel carrer Hospital", explica.

Rosa Gil alerta sobre els "okupes de tota mena", els "gitanos romanesos", els  "pisos pastera", els "prostíbuls encoberts", els "apartaments turístics il·legals" i fins i tot la "corrupció municipal". "De haberla, hayla", insisteix a més de posar algun exemple durant l'entrevista.

Però també sobre la cohesió social del barri: "Molt més del 50% dels que viuen al Raval, si no és el 60 o el 70%, estan en situació irregular", afegeix. "A por ellos?,  -es preguntat-, pues a por ellos".

Des del seu lloc privilegiat com a propietària de Casa Leopoldo, gairebé una institució al barri, denuncia d'altra banda que hi ha una operació especulativa "per abaratir el preu del metre quadrat" des de sectors privats i amb el vist-i-plau d'instàncies municipals.

Pel que fa a la gestió de l'Ajuntament, admet que "no estic contenta de cap alcalde" i que "a Jordi Hereu li han deixat un 'marron' molt gros, potser ell no té la capacitat suficient i el seu entorn tampoc". S obre la reforma de la Diagonal és taxativa: "no era el moment".

Rosa Gil, propietària del restaurant Casa Lepoldo
Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 josepxicot, barcelona, 31/05/2010 - 18:27

El Raval camí de ser un barri com els de
les rodalies de París,on la autoritat repu
blicana no existeix,on la llei la fan els
immmigrants sobretot islàmics,això no ho
dic jo,ho diu la societat francesa,està es
crit als diaris.

#15 mesalina, Gava, 30/05/2010 - 03:12

1. Aquesta Sra parla de cohesio i convivencia i diu als seus veins....a por ellos! 2. Que opina la Fundacio Tot Raval ?. 3 No es cert que el 70%siguin irregulars. 3. La Sra Itziar va rebre amenaces del propietaris dels pisos turistics..tots ben catalanets

#14 David, Cornellà, 29/05/2010 - 12:42

Qui, quan i, especialment, per què l'han amenaçada? Queda molt bé això de dir "algú m'ha dit que un que no vol dir el seu nom opina que aquesta ha fet una cosa lletja".

#13 Laia, Barcelona, 29/05/2010 - 12:21

"Nois tutelats per la Generalitat"???No seran pas els menors del centre vilana-bosc tutaletas per la dgaia, no?? que quan et queixes de la delinquencia et diuen que ets racista, no??nooo,que vaaa....

#12 Pep, Ciutat Vella, 29/05/2010 - 10:38

Fa temps que els veins de cv vivim amençats, la pija de la itziar a dimitit per enfrontaments del seu propi partit no fem heroina a qui no a estat a l'alçada de les necesitats del barri ja esta be de regidors que no viuen al barri.