Publicitat

Presó per Millet pel cas de l'hotel del Palau onze mesos després

Ja era hora

Fèlix Millet i Jordi Montull, aquest dijous, als voltants de la Ciutat de la Justícia (foto: ACN / Guillem Sanchez)

La jutgessa Míriam de Rosa ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança per a Fèlix Millet, el saquejador confés del Palau de la Música, i Jordi Montull, imputats per tràfic d'influències i apropiació indeguda pel projecte urbanístic de l'hotel del Palau, amb el que segons la fiscalia es pretenien embossar 3,6 milions d'euros. La mesura arriba gairebé onze mesos després que el 23 de juliol de 2009, els Mossos d'Esquadra entressin a escorcollar el Palau de la Música.

Tant Millet com Jordi Montull han declarat aquest dijous davant la titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona, Míriam de Rosa Palau, que la setmana passada va acceptar a tràmit la querella presentada per la fiscalia per aquest fallit projecte hoteler, que va implicar una requalificació urbanística.

La resolució judicial requereix l'Ajuntament de Barcelona i el Departament d'Economia que lliurin al jutjat tota la correspondència que van mantenir entre 2005 i 2009 amb la Fundació Orfeó Català referida a convenis signats amb aquestes institucions per fer possible la requalificació urbanística.

La querella de la fiscalia té el seu origen en un conveni de permuta de finques que el 2006 van firmar el conseller d'Economia, Antoni Castells; el llavors primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Casas, i l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Fèlix Millet.

Segons aquest conveni, una finca de la Generalitat qualificada de residencial perdia aquest valor a favor de les finques del costat del Palau, que estaven qualificades com a equipament per permetre la construcció de l'hotel. Millet va vendre les finques a un tercer, Olivia Hotels, que s'havia d'ocupar de la construcció i d'indemnitzar la Generalitat per la pèrdua de valor patrimonial.

L'operació no es va acabar perquè abans que el canvi d'usos de les finques estigués aprovat es va destapar l'escàndol del desviament de fons del Palau. Per aquest cas, Millet i Montull es trobaven en llibertat amb càrrecs, des del 19 d'octubre passat, amb la retirada del passaport i la prohibició d'abandonar el país.

La jutgessa ja ha citat a declarar per la setmana que ve, en qualitat de testimonis, el conseller d'Economia, Antoni Castells, i diversos càrrecs de la Generalitat i regidors de l'Ajuntament de Barcelona, com el titular d'Urbanisme, Ramon García-Bragado.

La nova direcció del Palau de la Música ha fet arribar a la fiscalia les dues cartes que l'exdirigent del Palau de la Música Jordi Montull va enviar als responsables municipals de Barcelona comunicant-los que traspassaven a l'empresa Olivia Hotels la propietat de l'edifici on s'havia de construir l'hotel del costat del Palau.

De l'encapçalament de les cartes se sobreentén que el llavors primer tinent d'alcalde de Barcelona, Carles Martí, estava al corrent de l'operació urbanística. Martí, destituït fa poc pel referèndum sobre la reforma de la Diagonal i actual primer secretari de la federació del PSC de Barcelona, havia negat, fins ara, saber-ne res.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Ufrasico, Villena, 18/06/2010 - 13:27

! Ya estamos hartos de que los chorizos de guante blanco, después un relativo estrés por tener que salir en las cajas tontas en las puertas de los juzgados, se pasen una temporadita en la sombra, para relajarse, PERO NO DEVUELVAN NI UN EURO DEL TRINQUE ¡

#20 jofre, Barcelona, 18/06/2010 - 11:59

Pobres multimillonaris!

#19 Perlas, Barcelona, 18/06/2010 - 11:55

Ay, pena penita pena, un honorable de la omertá catalana en la carcel y a declarar el resto. !No puede ser!
Si nunca han roto un huevo y la culpa la tiene Madrid. Estoy desolada!

#18 Cesc, Barcelona, 18/06/2010 - 10:57

Un escàndol, aquest tio és innocent!!..., una víctima..., el Palau està perfecte..., i els partits amb diners, els objectius que li havien posat estan complerts... Un gran gestor! un benefactor!! un prohom!!!..,

#17 Pere, Sabadell, 18/06/2010 - 08:36

http://www.lavanguardia.es/lv24h/20100618/53947832782.html