Publicitat

Vilalta diu que "ens han arrencat de les nostres vides gairebé nou mesos"

Ja són a casa

Vilalta i Pascual, al costat del president Montilla, a l'Aeroport del Prat

Albert Vilalta i Roque Pascual ja són a casa, sans i estalvis, després d'un captiveri que ha durat 267 dies, el més llarg de la zona. Els dos coooperants han aterrat a l'Aeroport del Prat, en un avió militar de l'Exèrcit de l'Aire, a un quart de dues tocades de la matinada. Posteriorment s'han reunit amb els familiars que els esperaven en dependències de l'aeroport. Vilalta i Pascual van ser segrestats el passat 29 de novembre juntament amb Alícia Gámez. Aquesta va ser alliberada el passat mes de març. Ambdós an estat rebuts pel president de la Generalitat, José Montilla; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel.

Vilalta i Pascual han comparegut davant els mitjans de comunicació passat dos quarts de tres de la matinada. No han admès preguntes. "Ara me'n vaig un parell de setmanes de vancances. Tranquils, a la tornada ja en parlarem", ha dit Pascual amb humor. Els dos han agraït els esforços del Govern estatal i de la societat civil que s'ha mobilitzat en senyal de suport. "Quan estàvem allà ens arribaven a vegades comentaris que hi havia mobilitzacions a Espanya i això ens encoratjava a seguir aguantant aquest segrest tan salvatge", ha manifestado Vilalta, qui també ha comentat que "ens sentim molt orgullosos del nostre Govern".

Vilalta, que ha estat el primer en prendre la paraula, ha assegurat que "avui és un dia importantíssim per nosaltres perquè hem estat nou mesos en un segrest molt dur, i ja tenim la llibertat, ja som lliures, i estem molt contents".

"Ens han tractat d'una manera correcta. Hem viscut com ells viuen, hem menjat el que mengen i hem dormit on dormen. Ens han tractat correctament dintre de les condicions de vida al desert que són molt dures. He de dir que ens han tractat correctament, això no treu la naturalesa del que hem patit, un segrest, i que ens han arrencat de les nostres vides gairebé nous mesos. Ha estat molt dur, de no tenir la família, la dona, els fills, els pares, els germans, tot l'entorn... i sempre mantenint l'esperança que avui ha estat possible", s'ha felicitat.

Per la seva banda, Pascual ha reiterat que "ens han tractat correctament dintre de les grans carències amb que viu aquesta gent", i ha reiterat el seu agraiment a l'actuació del Govern estatal perquè "ha estat un procés molt llarg i complicat i amb una gent molt especial".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 carracuca, barcelona ESPAÑA, 25/08/2010 - 00:24

recupérate pronto que tu jefe en eso del BAS ya está montando otro rally para noviembre, no se le cae la cara de vergüenza de ver cómo ha terminado vuestro caprichito. De todas formas, quien con fuego juega acaba quemándose, igual salís escaldaos.

#18 Maria, Bdn, 24/08/2010 - 19:01

al?Enric de Bcn.
t'equivoques no son pijoprogres ,es molt més senzill. però els hi agrada més treballar a fora que a casa, Clar mentre paguem els demés.
Paguem molta cuota al final del govern?

#17 Kropotkin, Vic, 24/08/2010 - 15:02

Y todo gracias a Carod... Su enorme labor diplomatica y de mediación es impagable. La Patria le debe mucho a ese individuo...

#16 Ricard, Cornellà, 24/08/2010 - 12:19

Vista la afoto sembla que el prota sigui el baronet regional del pesoe. Que falta de vergonya, de escrupols, d'inteligéncia i de cultura, un homenet aixìns, quin pais pot presidir?

#15 Enric, Barcelona, 24/08/2010 - 12:12

m'alegro que estiguin lliures, però la despesa de la societat catalana que han provocat, els hauria de ser més humils. Ara que treballin per tornar alguna cosa a la seva societat. Ja prou de subvencionar als pijosprogres !!!!!