Societat · 17 de Març de 2017. 19:10h.

Jané: “no hi ha res que justifiqui la violència contra ningú”

El conseller d'Interior presideix l'homenatge al Mosso d'Esquadra, Santos Santamaría, assassinat per ETA fa setze anys

Jané: “no hi ha res que justifiqui la violència contra ningú”

Jordi Jané, durant l'homenatge a Santos Sanatamaría (foto: Departament d'Interior)

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha afirmat que “no hi ha res que justifiqui la violència contra ningú i ens trobaran a tots units defensant una societat convivencial i plural que avanci des de la pau, mai des del terror i la força, ni la vulneració de les llibertats”. Així ho ha manifestat durant l'acte d'homenatge a l'agent dels Mossos d'Esquadra, Santos Santamaría, assassinat per ETA a Roses fa setze anys.

Jané ha recordat que el dia que la banda terrorista va assassinar l'agent “hi havia una amenaça terrorista i Santos Santamaría va ser-ne una víctima”. “Avui li fem aquest record 16 anys després, en el mateix lloc on el van assassinar” ha afegit. El conseller d'Interior ha sentenciat que “més que homenatges cal fer record de les víctimes”.

També ha subratllat, en aquest sentit, que l'octubre del 2016 es va inaugurar un monòlit al Complex Central dels Mossos d’Esquadra en homenatge a tots els agents de la policia catalana morts en acte de servei.

6 Comentaris

Publicitat
#5 un mosso, Lleida, 18/03/2017 - 18:30

Sr. Jané i això ho diu vostè que està al Govern amb un partit que no condemna la violència?
i ho diu vostè que el vostre cap de files està inhabilitat com l'Otegi?

Els Mossos no creiem amb convergència i us queden 4 dies

Torni-se'n a Madrid

#4 Pepon, Cornellá, 18/03/2017 - 01:45

Evidente, pero recibir con honores en el parlament a Otegui fue un insulto a la memoria de este hombre.

#3 Tom, Barcelona, 17/03/2017 - 23:15

Entonces por qué callan constantemente a los familiares de las víctimas del hipercor? personas humiliadas y olvidadas.
Y ahora lo de la UAB...con los encapuchados vestidos de negro actuando día sí día también, el garganté y sus twits....y tantas otras cosas... Que hipocresía!!!!!!!!!

#2 Galderic, Barcelona, 17/03/2017 - 19:38

Completament d'acord, res justifica la violència, encara que els defensors del Régimen, voluntària o involutàriament, donessin la raó als independentistes que defensen la violència, quan en el cas de la independència basca deien que sense violència es podia parlar de tot i ara s'oposen al dià

#2.1 pepe.----, andorra, 20/03/2017 - 13:07

seguro q si, por eso a hitler lo echaron con florecitas.....La violencia esta justificada en caso de legitima defensa, y eso lo admite hasta la iglesia catolica. Los romanos decian q el q no queria luchar cuando habia q hacerlo era un cobarde o un traidor....

#1 Josep-Maria, Barcelona, 17/03/2017 - 19:37

«...no hi ha res que justifiqui la violència contra ningú..»
Aquestes frases tan categòriques, tan contundents i definitives, normalment la realitat ens obliga a empassar-nos-les. P. ex., ¿no és justificable la violència en defensa pròpia, en certs casos?