Publicitat
Societat · 31 d'Agost de 2012. 17:53h.

Jordi Pujol: "s'ha acabat fer la puta i la ramoneta"

L'expresident de la Generalitat afirma que "una Catalunya independent seria viable"

Jordi Pujol: "s'ha acabat fer la puta i la ramoneta"

Jordi Pujol, en una foto d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assenyalat que "s'ha acabat fer la puta i la ramoneta. El Govern i el Parlament han de ser valents, però la gent de la societat també. Ens hi juguem l'autogovern, l'economia, l'estat del benestar, la identitat. Fins i tot el respecte".

Pujol, en una entrevista a Presència, el dominical d'El Punt Avui, ha assegurat que "tot l'aparell de l'Estat està mobilitzat contra Catalunya" i l'ha acusat també d'"ofec". "Ens hauríem de remuntar a ben bé seixanta o setanta anys enrere per trobar una situació de rebuig espanyol contra Catalunya com l'actual. De quan Calvo Sotelo per la dreta, o Negrín per l'esquerra, abans i durant la Guerra Civil, expressaven en el seus discursos i les seves actuacions un sentiment i una política molt hostils contra Catalunya", ha afegit.

"Sí que seria viable una Catalunya independent, tant econòmicament com social. Sens dubte. Però el que seria molt difícil seria la consecució de la independència", ha remarcat. L'exdirigent de CDC ha vaticinat que "caldrà decidir si acceptem la residualització o emprenem el camí costerut de la independència".

L'expresident ha reblat que "el sistema financer que a hores d'ara Espanya ens vol imposar amb gran radicalitat significa el decandiment inexorable de Catalunya. I cal afegir-hi el buidatge del poder polític de la Generalitat i la creixent pressió sobre els aspectes identitaris, especialment la llengua".

També ha defensat Artur Mas i Andreu Mas-Colell, dels quals ha dit que "tenen una cosa molt positiva: no enganyen. Ni s'amaguen. Ni prometen el que no poden prometre. I això en temps difícils és bàsic".

Publicitat
Publicitat

104 Comentaris

Publicitat
#75 alicantino, alicante valencia españa, 03/09/2012 - 15:06

Éste, no otro, es el mayor culpable del deterioro social catalán, del odio generado entre ciudadanos, de la catalanofobia nacida en el resto de España en sectores primitivos (que son a los q mejor llegan estos iluminados tan peligrosos). Sr. Pujol, corrupto y malo, pq vd. es malo, dejelos en paz

#74 guillem, bcn, 03/09/2012 - 09:49

Vaja, el mestre s'esmena a ell mateix!!! No arriba a mea culpa, però més val això que res.

#73 pep, manresa, 02/09/2012 - 18:47

És evident que aquest article (el tema s'ho val) ha estat triat com a objectiu dels torpedinadors espanyols, es veu que malgrat les facilitats que els hi dona e-notícies no tenen prou infraestructura per acometre'ls tots i centren els seus esforços en els que ells consideren prioritaris

#72 Almogàver , La Sagrera , 02/09/2012 - 17:20

Que no és res més del que tu has fet tota la vida.

#71 Mireia, Premià de Mar, 02/09/2012 - 15:42

És un clam: Senyor Pujol, deixin s en pau d una vegada! Ha estat vostè 23 anys fent la puta i la Ramoneta, sent un mestre en ensenyar i amagar, sent espanyol d l any i pare de la pàtria. Retiri s de debò ja. No faci cas de les iaies amb tortell a la sortida de missa: Deixin s