Publicitat
Societat · 4 de Setembre de 2012. 21:50h.

Joves llatins s'enfronten a la Policia a l'Hospitalet

Van ploure fins i tot pedres des de les finestres

Joves llatins s'enfronten a la Policia a l'Hospitalet

Un cotxe dels Mossos, avui a la Florida

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín, ha anunciat aquest dimarts que l'Ajuntament tindrà "tolerància zero" amb els violents i incívics després de l'altercat registrat la nit de divendres a la zona dels Blocs Florida, que va enfrontar a un grup de joves llatinoamericans amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Local.
 
Avui al matí diverses patrulles policials es deixaven veure insistentment per la zona, uns edificis senzills que alberguen més de 800 pisos d'origen social, construïts durant el franquisme.

Divendres passat, i a petició dels veïns, una patrulla de la Policia Local va anar a la zona i es va trobar a un grup de joves llatins fent botellón al costat d'un cotxe amb la música altíssima, i els van recriminar la seva actitud. La resposta va ser un enfrontament durant el qual van ploure fins i tot pedres des de les finestres, i una posterior crema de contenidors que va obligar la presència dels Bombers.

Van ser detinguts dos homes, una dona i un menor d'edat. Des de llavors, la policia està "en alerta" perquè no es produeixin episodis similars, ha afirmat avui a e-notícies una portaveu de l'alcaldia, mentre les nits estan sent vigilades per diverses furgonetes dels antiavalots de la Brigada Mòbil dels Mossos d' Esquadra -derivades del dispositiu estiuenc de Lloret de Mar- i de la Policia Local.
 
Avui al migdia, la situació a la zona estava molt tranquil·la en uns blocs de pisos que alberguen escassa activitat comercial. Els únics locals oberts són locutoris, bars amb música llatina que se sent des del carrer i basars, mentre pel carrer circulen algunes persones en moto sense casc i on diversos adolescents s'emporten les canonades del futur equipament municipal de cultura i oci en un carret de supermercat.

Els Blocs Florida s'ha convertit en un gueto de persones llatinoamericanes i on alguns veïns apunten que hi ha conflictes amb la població gitana assentada al lloc des de fa anys.
 
L'alcaldessa Marín, preguntada avui sobre la situació, ha assegurat que "des de l'Ajuntament continuem treballant pel civisme i la convivència. Tothom ha de saber que a la ciutat aquests comportaments no tenen cabuda", de manera que "reaccionarem amb contundència i tolerància zero davant aquestes actituds incíviques i violentes".

Publicitat
Publicitat

76 Comentaris

Publicitat
#40 fora aquesta basura, bcn, 13/10/2012 - 11:02

espero que al partido de la alcaldesa le quede poco, y el que entre tiene que acabar con esta gentuza como prioridad maxima que se han cargado la ciudad, sobran.

#39 Onley, barcelona, 07/09/2012 - 14:58

Bueno buenoo tanto qkue hablan de inmigrante etc etc preguntense algo quien fue el primero que piso tierra ajenas? los españoles quien fue que se adueño de ellas los españoles.. y yo no me quejo por eso pero si tanto alardean que son catalanes parece que el estudio de su propia cultura va mal..

#39.1 saul, bcn, 07/09/2012 - 23:01

que me lo diga un sudamericano no me afecta..aaa y gracias a los españoles sabeis cultura y hablar que si no aun estariais en taparabos

#39.2 Àcrata, Badalona, 08/09/2012 - 15:09

Ja estem amb el discurs de sempre. Els espanyols que van anar a saquejar Amèrica foren ELS TEUS AVANTPASSATS. Els meus es van quedar a casa seva.

#38 carmen, l'hospitalet, 07/09/2012 - 10:07

origen que sea, NO!!
Dejar de pelear de forma racista e intentar ser lógicos con lo que está pasando.
Echar la culpa a una etnia o a otra es tirar pelotas fueras, porque si nos fijamos bien, malas y buenas personas hay en todas partes, e incluso en nuestra propia casa...

#38.1 Àcrata, Badalona, 08/09/2012 - 15:07

Mentre jo estigui a l'atur, no vull "buenas personas" que venen a fer la feina que jo feia per la meitat del salari. Que es quedin a arreglar els seus països.

#37 carmen, l'hospitalet, 07/09/2012 - 10:04

Estoy leyendo todos los comentarios y me parece que se nos está llendo la "olla".
Españoles, Catalanes, Musulmanes, Africanos, Rumanos, Centro y sudamericanos, da igual, las buenas personas trabajadoras y sociables han de ser bien recibidas y los indeseables, delicuentes y barrulleros, sean del

#36 lydia , hospitalet, 07/09/2012 - 01:22

sobre todo al tal saul tu lo q tienes q tener mas educacion a saber de donde abras salido tu

#36.1 saul, bcn, 07/09/2012 - 23:02

educacion son tus amigos sudamericanos que donde van arrasan! pero seguro que tu seras alguna de las españolas que van con ellos(la que se la zumban entre 9)