Publicitat
Societat · 25 de Febrer de 2021. 17:39h.

Judici als membres de la Sindicatura Electoral

Fixada la vista oral pels dies 2 i 3 de març

Judici als membres de la Sindicatura Electoral

Torra, amb els cinc exmembres de la Sindicatura Electoral

Els cinc exmembres de la Sindicatura Electoral encarregada de les votacions de l'1-O seran jutjats els dies 2 i 3 de març a les 9.30h per desobediència i usurpació de funcions, malgrat que l'organisme va dissoldre's quan el Tribunal Constitucional va suspendre'n el decret de creació i tots cinc van renunciar al càrrec tan bon punt van rebre les notificacions del TC advertint-los de les multes.

Jordi Matas, Tània Verge, Marc Marsal, Josep Pagès i Marta Alsina, els membres que formaven part de la Sindicatura, s'enfronten a possibles penes d'entre dos anys i nou mesos de presó tot i que els acusats van presentar els escrits de renúncia al TC després de ser advertits amb la imposició de multes de 12.000 euros diàries.

La causa contra els síndics es va obrir abans de l'1-O arran d'una querella de la Fiscalia de Barcelona contra els membres d'aquest òrgan de control electoral. El ministeri públic els va acusar dels delictes d'usurpació de funcions, desobediència i malversació de cabals, encara que una jutge de Barcelona, en virtut d'un informe de la Guàrdia Civil, va descartar que gastessin fons públics en els escassos dies en què van exercir el seu càrrec.

En la seva declaració com investigats davant la jutge, els cinc membres de la Sindicatura Electoral es van acollir al seu dret a no contestar a la Fiscalia i, a preguntes de la seva defensa, van al·legar que van dissoldre l'òrgan en que el Tribunal Constitucional va acordar sancionar-si no cessaven en les seves funcions.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Venanci, Vilassar, 26/02/2021 - 10:52

Davant del ramat i bramant amb megafon al carrer es fan els valents, pero a l'hora de la veritat son la personificació de la covardia integral. Quan van escoltar que respondrien per dotze-mil euros diaris van fugir com rates. Ara els han de tocar novament la butxaca i que escarmentin mentres veuen que el bandarra del Vivales viu a cos de rei.

#2 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 25/02/2021 - 19:58

Bueno, y a éstos cómo los consideran los "lazis", dado que se "rajaron" Les va a pasar los mismo que a Santi Vila (de héroe a villano)

#1 Doctor, Barcelona, 25/02/2021 - 18:13

Jordi Matas, miembro de la Sindicatura Electoral , fue acusado por una alumna suya en la Universitat de Barcelona de acoso sexual. Aunque los órganos internos de la UB archivaron la queja, sí que regañaron al profesor y le pidieron que fuera más cuidadoso en las relaciones con el alumnado femenino (ElTriangle21-09-2017)