Publicitat
Societat · 10 de Setembre de 2013. 18:11h.

Judici contra el jutge del cas ITV

El Suprem veu indicis d'un delicte de negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics

Judici contra el jutge del cas ITV

Una imatge de la façana del Suprem. (Foto: poderjudicial.es)

El Tribunal Suprem ha decidit seguir endavant en el procediment obert contra el magistrat Joaquín Ortiz, arran de l'anomenat cas de les ITV. Així, el Suprem ha reclamat al ministeri fiscal que exposi si demana l'obertura de judici oral o l'arxiu de la causa.

Ortiz, magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, es troba actualment suspès pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ). El TS veu en el cas "fets indiciàriament constitutius" d'un delicte de negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics i d'abús en l'exercici de la seva funció.

Les investigacions van ser iniciades pel jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, però posteriorment va passar al Suprem, ja que Ortiz és aforat al ser membre del TSJC. Segons els indicis que esmenta el Suprem, un dels imputats en el cas de les ITV, Ricard Puignou, va participar en "negociacions" amb el jutge.

El magistrat del Suprem, Miguel Colmenero, assenyala en la seva interlocutòria que "el panorama de les ITV a Catalunya va gaudir sempre d'especial conflictivitat, fins i tot en els seu orígens o precisament pels seus orígens".

"En el marc d'aquesta relació d'afinitat, els personatges esmentats es reunien amb freqüència, almenys des del 2010, a dinar o sopar en un restaurant 'habitual' i existeix testimoni d'un viatge comú a Dubrovnik, que va tenir lloc entre els dies 9 i 11 d'abril de 2010", remarca.

La interlocutòria afegeix que "veurem després els recursos en què estava personada Certio, resolts per aquell com a president i a més en ocasions com a ponent de l'òrgan judicial col·legit, sense que l'amistat expressada mereixés, en benefici de la justícia, la facultat de l'abstenció".

En aquest sentit, el Suprem esmenta sis recursos. També diversos correus electrònics. "El 13 de maig de 2010, Puignou va remetre a l'aforat un correu electrònic en el qual es deia: 'Ha sortit el concurs de les ITV Catalunya. A córrer'", afegeix.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#10 Pedro, bilbao, 11/09/2013 - 14:49

A estos yo los vi en Dubrovnik ,muy bien acompañados.Estaban con dos pretorianos. Subidos en un barco muy bonito, con chicas animadoras,típicas de la zona.

#9 Lorenzo, Sant gervasi, 11/09/2013 - 13:59

Enrique eres un cabronazo, nunca aprenderás...

#8 pepito, barcelona, 11/09/2013 - 13:33

Pujolin a la carcel !!!!!!!!!!!!!!! por corrupto !!!!!!

#6 Bernat, Barcelona, 11/09/2013 - 11:09

Em fa por una independència amb aquesta gent de CiU al poder. Es mengeran el pais en tres dies. Cal renovar i regenerar la casta politica catalana. No pot haver polítics que parlin de independència amb causes de corrupcio als jutjats. A veure si a les properes eleccions els bandejam per sempre.

#5 Terraxa, Terrassa, 10/09/2013 - 20:18

facin el fotut favor d'anar pel cas Palau i deixar-se d'ITV's que MAI es van adjudicar i així evitem malbaratar temps i calers.
Però no ho faran, oi? per què al Palau hi ha merda per a TOTHOM, i no és una picabaralla d'egos com això de les ITV