Publicitat
Societat · 15 de Març de 2016. 20:45h.

Junts pel Sí i PPC s’oposen a retirar el concert a escoles de l’Opus

Són centres que segreguen els alumnes per sexe

Junts pel Sí i PPC s’oposen a retirar el concert a escoles de l’Opus

Jéssica Albiach

Catalunya Sí que es Pot presentarà aquest dimecres en el ple del Parlament una proposició de llei perquè el Govern deixi de finançar les escoles que segreguen per sexes, una proposta que difícilment superarà el tràmit parlamentari ja que Junts pel Sí i el PPC han presentant esmenes a la totalitat.

De fet, els diputats de CDC i ERC estan buscant una “fórmula” per evitar una nova votació diferencia en la Cambra catalana. Tot i que no seria el primer cop aquesta legislatura que Convergència i Esquerra voten de forma separada -ja ho van fer en la moció sobre la retirada del monument de la Batalla de l’Ebre i en les resolucions sobre la derogació de la reforma laboral-, en aquesta ocasió Junts pel Sí vol votar de manera conjunta.
 
El portaveu adjunt de JxSí, Roger Torrent, ha reconegut “diversitat ideològica” en aquesta matèria, però ha assegurat que “estem buscant la fórmula que ens permeti als 62 diputats sentir-nos còmodes amb el posicionament d’aquesta proposició de llei”.

I és que CDC tradicionalment ha estat partidària de subvencionar les escoles que segreguen els alumnes per raó de sexe, mentre que ERC sempre s’ha manifestat en contra. A més, cal subratllar que dintre de Junts pel Sí hi ha diversos independents que no provenen de cap d’aquestes dues formacions. Per aquesta raó, Torrent ha insistit en què “tenim punts de vista diferents que hem de sintetitzar en un vot”.

En aquest sentit, ha explicat que “no descartem cap possibilitat”, tot i que ha afirmat que en aquesta ocasió “no ens hem plantejat la llibertat de vot”, tal i com va passar en anteriors votacions amb punts de vista divergents.

Mentrestant, la portaveu adjunta de Catalunya Sí que es Pot, Jessica Albiach, ha demanat als diputats d’ERC i als independents a “fer una votació diferenciada” per tal d’eliminar els concerts econòmics de les escoles que segreguen per sexe. Segons CSQP, són setze els centres que encara separen els nois i les noies de les aules, una pràctica que Albiach ha qualificat d’”inconstitucional”.

El partit d’esquerres, per altra banda, ha xifrat en 30 milions d’euros l’estalvi que suposaria eliminar aquest tipus de concert, uns diners que la formació voldria destinar a millorar o implementar altres infraestructures educatives.

La proposició de llei de CSQP té la voluntat de blindar l’”educació mixta” dins de la Llei d’Educació de Catalunya i, en cas de ser aprovada, dóna un termini de sis mesos al Departament d’Ensenyament perquè iniciï la suspensió del finançament d’aquelles escoles que no compleixin els requisits.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#21 Neferu, Barcelona, 16/03/2016 - 18:55

¡¡¡Toma ya !!! , Junts X Sí y PP votan a favor de la misma cosa. Es cierto aquello de que el hábito no hace al monje , en este caso, las siglas . Qué colla de embaucadores, tots plegats.

#20 Pere, Girona, 16/03/2016 - 11:40

I jo pregunto: On matricularem als 15.000 alumnes d'aquestes concertades quan pasin a ser privades i no vulguin pagar el 100% de la matricula. Us recordo que l'ensenyament està saturat. Com sempre els progre-comunistes abans de donar solucions destrueixen sense mirar les consequencies...

#20.1 escèptic antiprocessista, Manresa, 16/03/2016 - 12:22

Als maristes els rebran amb els braços oberts, la polla tiesa i molta vaselina per encular-los a canvi de les classes.

#20.2 Raúl, Girona, 21/04/2016 - 17:55

Amb els anys que porten cobrant aquests 30 milions d'euros podrien haver més escoles que esglésies. I així tindria tothom cabuda (pura aritmètica) i no cal ser tant progre, ni tant comunista. Simplement viure al segle XXI.

#19 Roger, L'h, 16/03/2016 - 10:38

Que facin com a CIU quan es votava l'abort. Vot lliure. Que els d'unio votaven una cosa i els de convergencia l'altre.

#18 Pablito 1, Barcelona, 16/03/2016 - 10:13

Ya de entrada política y educación son dos conceptos opuestos.
Que encima haya elementos políticos que traten de instrumentalizar la enseñanza, ellos que son energúmenos y autodidactas en estos apartados demuestra hasta que punto el ciudadano estamos manipulados por estos mea tuercas de la política

#17 Pepón, Bcn (España), 16/03/2016 - 09:40

Ahora nadie podrá dudar de que ERC es un partido de izquierda.