Publicitat
Societat · 26 d'Abril de 2016. 08:55h.

Junts pel Sí vol acollir 4.500 refugiats en dos anys

La moció presentada pel grup parlamentari sol·licita “que el màxim de municipis catalans hi participin"

Junts pel Sí vol acollir 4.500 refugiats en dos anys

Refugiats, en una embarcació (www.excelsior.com.mx

Junts pel Sí ha entrat una moció al registre del Parlament referent als refugiats, per tal que es debati al ple de la setmana vinent. El text, subsegüent a la Interpel·lació al Govern de la Generalitat sobre aquesta qüestió, sol·licita "realitzar les accions necessàries per acollir fins a 4.500 persones en els propers dos anys."

A més, la moció reclama que les persones que demanin asil "puguin assolir l'autonomia personal en la nostra societat" i també "promoure la col·laboració amb les entitats socials i l'administració local, accions d'informació i sensibilització de la ciutadania."

Des del grup parlamentari de JxSí es demana també que "s'impulsi la creació del màxim de places del programa estatal d'acollida i refugi a Catalunya, de forma que el màxim de municipis catalans hi participin" i alhora se sol·licita també "l'impuls de l'Inventari de Recursos per a l'acollida de les persones refugiades, unificat i gestionat conjuntament per ens locals i Generalitat i que es promourà mitjançant campanyes informatives."

Precisament en referència als ens locals, la moció demana que coordinadament "es vetlli per a què les persones susceptibles de ser sol·licitants d'asil disposin de condicions de vida dignes en el període d'espera a l'assoliment de tal condició." A més, s'instarà el govern de l'Estat a "acomplir les seves obligacions quan es deixin persones en la situació esmentada sense cobertura”.

En aquesta línia, el text també requereix "impulsar, mitjançant totes aquelles institucions i organismes europeus i internacionals en els quals participi, actuacions orientades a garantir els drets i la dignitat de les persones refugiades”. Finalment, la moció sol·licita que, mitjançant l'Agència Catalana de Cooperació "es posin els mitjans adequats i suficients per tal d'incrementar l'ajut a les persones refugiades que es troben en camps fora de Síria i en països de trànsit”.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#12 !!*!!, Perpinyà, 02/05/2016 - 17:30

Llegint els comentaris em vé una pregunta: tanta ràbia us fa que Catalunya, en comptes de ser un problema, sigui un començament de solució en aquest escàndol dels refugiats ?

#11 Jack, Vic , 27/04/2016 - 01:00

Facil,
Todos los que trabajan para la generalitat que acojan uno cada uno. Son los unicos que tienen pasta fija al final de mes y mucho tiempo libre.

#10 Carlos Gomez, Bcn, 26/04/2016 - 18:57

Els duran Girona i els dies de rodatge, de figurants als programes del Toni Soler.
I quan els necesitin als mitins de Junts Mentre Aixo s´Aguanti i a les desfialdes per la Meridiana.
Si feina n´hi ha i mes ara qui hi hauran eleccions.

#9 Farum, Sabadell, 26/04/2016 - 18:17

Hauríem de fer com la Unió Europea i Turquia. Per cada refugiat acollit a Catalunya, un independentista expulsat a Itaca. Jo hi firmo.

#9.1 la iaia del iogurt, jronya ke joronya!!, 26/04/2016 - 20:10

Itaca no es mereix això :(

#8 ALEX, Terrassa, 26/04/2016 - 15:51

Donde los acogeremos? En Pedralbes.? En Sant Cugat? En Matadepera?

#8.1 la tia Pepeta, Catetonia profunda, 26/04/2016 - 16:20

i si no, que vagin passant cap a les segones residències de la Cerdanya i les masies de guay de l'Empordà.

#8.2 bona pensada, tu !, 26/04/2016 - 17:20

i jo proposaria a més que tots els poblets perduts substitueixin l'estelada pel "welcome refugees".. pq Barna i àrea metropolitana qualsevol dia fotran un pet com una gla, ja no tenim res a envejar a les banlieues franceses.

#8.3 charles tet, Montrás, 26/04/2016 - 20:40

No caldrá rés de tot aixó. Han dit els de Junts pel si que els acollirán a casa de cada un dels integrants de la formació política. Ells es farán càrrec de tot.

#8.4 per donar exemple, Barcelona, 27/04/2016 - 10:16

El "molt honorable" s´en emportarà uns quants a la casa de l´urb. del Golf.