Publicitat
Societat · 30 d'Abril de 2021. 15:00h.

JxCat demana marginar els autors en castellà per Sant Jordi

Ferran Mascarell reclama evitar promocionar la festivitat amb escriptors “que no utilitzen el català”

El grup de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat a l’alcaldessa Colau que s’eviti promocionar per Sant Jordi els autors en llengua castellana, segons expliquen ells mateixos en un comunicat.

El regidor Ferran Mascarell ha reclamat “donar importància a la llengua en els actes institucionals, evitar promocionar activitats festives com el Sant Jordi a través exclusivament d'autors que no utilitzen el català amb l’excusa de que són més mediàtics, rebutjar que cap llengua, per poderosa que es cregui, pugui ser més important que el català”.

JxCat assegura haver “arrencat a l’alcaldessa Ada Colau el compromís de presentar en 3 mesos una mesura de govern per a impulsar i prestigiar l’ús quotidià del català a Barcelona”.  

Mascarell ha manifestat que “espero que siguin conscients que l'ús quotidià del català s’està reduint de manera notable a la ciutat, i alhora que estiguin d'acord en que recuperar i normalitzar l'ús del català implica canviar d’eines i d’actitud per part de tothom, però sobretot obliga l'Ajuntament a fer la seva feina de manera exemplar”.

“Promoure el català exigeix que cap responsable polític pugui insinuar que parlar de l'estat de la llengua és fiscalitzador o asfixiant", ha explicat. “Cuidar el català és no acceptar que defensar-lo és mal voler al castellà o a qualsevol altra llengua”, ha conclòs Mascarell, que ha agraït l’acceptació del prec per part de l’alcaldessa.

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#51 Tirant, Bcn, 02/05/2021 - 15:41

Sembla mentida que es pugui ser tan fanàtic, intolerant, totalitari, ignorant i barrut. Doncs el senyor Mascarell ho és "tot en un" ...
Amb gent com aquesta es comprenen moltes de les malifetes de el PSC ...

#50 Ojotuerto, Calafell.TAB, 02/05/2021 - 08:50

El Gremi de Llibreters tiene que dar cifras de ventas reales. Si no, les pasará la realidad por encima como a restauradores o trabajadores de Emergencies Sanitaries precaires.

#49 JOSEP EL AVI DE CARDEDEU , JXCAT U VOL TOT EN CATALÀ ., 01/05/2021 - 12:57

De aquesta manera JXCAT Demana MARGINAR A ELS DIARIS ESPORTIUS ,,, EL SPORT y EL MUNDO DEPORTIVO . JA Que NO UTILITZEN EL CATALÀ Tampoc Y SON DEL BARÇA ..SON ANTI-CATALANS Els seus Directors es veu .JXCAT DIU NO COMPREU EL SPORT y EL MUNDO DEPORTIVO per fer-los en CASTELLÀ y no en CATALÀ

#48 Laughter, L'H - España, 01/05/2021 - 12:34

Que el uso del catalán como lengua cotidiana este reduciéndose en Barcelona, es solo culpa de estos abducidos. Cada vez conozco más gente que utilizan el castellano de forma militante, como oposición a la imposición lingüística del catalán. Es una cuestión de principios y de libertad. Por muy importante que se crea la lengua catalana.

#46 El Sifoner, Castelló, 01/05/2021 - 11:08

(JxCat pide marginar a los autores en castellano en Sant Jordi) Ese es el concepto de DEMOCRACIA que tienen los del JxCat.
En una verdadera DEMOCRACIA no se margina a nadie, ni por sus creencias, credo, lengua, etc....