Publicitat
Societat · 31 de Gener de 2020. 18:02h.

JxCat i ERC blinden Ribó

Bloquegen que comparegui al Parlament sobre les acusacions de suborn

JxCat i ERC blinden Ribó

La Mesa del Parlament va impedir -amb els vots de Junts per Catalunya i Esquerra- la compareixença del Síndic de Greuges al Parlament proposada per Ciutadans per tal que donés explicacions sobre les acusacions de suborn de la Fiscalia Anticorrupció per un viatge a la final de la Champions l'any 2015. JxCat i ERC van bloquejar aquest dimecres la petició de Ciutadans argumentant que el Síndic no pot comparèixer al ple, només en comissió.

Ciutadans va registrar la setmana passada una sol·licitud de compareixença en la qual demanava al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que donés explicacions al ple del Parlament sobre les acusacions de suborn per part de la Fiscalia Anticorrupció. El Ministeri Públic va sol·licitar a l'Audiència Nacional que iniciï els tràmits per investigar per presumpte suborn impropi a Ribó, que va viatjar a la final de la Champions de 2015 amb investigats en el conegut com a cas del 3%.

Segons Anticorrupció, la conducta de Ribó podria incórrer en un delicte de "suborn impropi", ja que el Síndic de Greuges "no manté relacions d'amistat o afecte amb Soler" i "no només accepta ser convidat, sinó que pren la iniciativa per obtenir un benefici més gran en sol·licitar expressament que també sigui convidada la seva filla".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Eric, Barcelona, 01/02/2020 - 09:44

Home aquest sap tot del 3%

#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 31/01/2020 - 22:02

Los sinvergüenzas se blindan entre ellos.

#2 Joan del Bages, Manresa, 31/01/2020 - 21:04

Aquest home que em recorda al "tio Aquiles" d'un programa de la tve de la meva infantesa és un prodigi dels nostres temps. El recordo al Parlament els anys 80 , quan era comunista, amb un tó sempre sever i apocalíptic d'un mossèn de la posguerra. I aqui el tenim, amb el seu càrrec q. sembla vitalici i els seus viatges "institucionals" pagats

#1 XMB, Barcelona, 31/01/2020 - 19:59

Cataluña es la región más corrupta de europa.