Publicitat
Societat · 23 de Setembre de 2020. 17:28h.

JxCat proposa la medalla d'or per al Pare Manel

També per al bisbe Pere Casaldàliga

JxCat proposa la medalla d'or per al Pare Manel

Manel Pousa, el pare Manel

El grup municipal de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona ha proposat la medalla d'or de la ciutat a títol pòstum al Pare Manel i a Pere Casaldàliga. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha acceptat un prec de JxCat per atorgar el guardó a Manel Pousa Engroñat, conegut com a pare Manel, i al religiós Pere Casaldàliga, matisant que s'haurà de parlar amb tota l'oposició, i ha convingut que el pare Manel i Casaldàliga van ser dues persones que han "deixat un llegat immens" a la ciutat.

La regidora de JxCat, Neus Munté, ha defensat aquest dijous en ple un prec dirigit a l'Alcaldessa amb el qual ha reclamat que el consistori iniciï els tràmits "per atorgar les Medalles d'Or de la Ciutat de Barcelona, a títol pòstum, a Manel Pousa Engroñat (Pare Manel) i a Pere Casaldàliga Pla, com a reconeixement a la seva trajectòria vital dedicada al servei de les persones en risc d'exclusió social i a la ferma defensa dels seus drets".

Munté ha manifestat que "en aproximadament dos mesos ens han deixat dos homes que compartien molts aspectes, en Manel Pousa Engroñat, conegut com el Pare Manel, i en Pere Casaldàliga. Dos homes que han lliurat la seva vida al servei a les persones, els dos des d'un sacerdoci que vivien com una militància activa contra les injustícies".

Munté ha destacat que "el Pare Manel es va dedicar sempre a treballar per millorar la vida de les persones en risc d'exclusió social de Barcelona, especialment als barris de Verdum, Roquetes i la Trinitat i també treballant als centres penitenciaris, visitant els presos per oferir acompanyament per a la seva reinserció". "És un referent indiscutible en el suport a col·lectius més vulnerables des de la Fundació del Pare Manel, la seva gran obra, i sempre des de l'alegria, l'entusiasme, la passió i el bon humor" ha apuntat.

Per la seva banda, de Pere Casaldàliga Munté ha explicat que "va dedicar la seva vida a la lluita per la justícia social, per la igualtat d'oportunitats, pels drets de totes les persones, en especial dels col·lectius que no tenen veu. Va treballar tota la seva vida amb els camperols i les persones indígenes de Brasil, on va rebre nombroses amenaces de mort que no li van fer canviar la seva manera d'actuar".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Ojotuerto, Calafell.tab, 24/09/2020 - 12:04

Medalla de Oro Catalán = una capa de oro, el interior bisutería

#15 Neferu, Barcelona, 24/09/2020 - 10:19

¿ Dónde está mi comentario de ayer? en fin....
No me extraña que con esa camiseta le otorguen no una, sino cien medallas al pare Manuel. La iglesia desde que es iglesia siempre estuvo al lado del que manda. Por cierto, ¿ ya sabe el papa Fco. q ud, defiende la ilegalidad y que sus amigos son gente sin ética ni escrúpulos? Zapatero a tus zapatos

#14 Marcial, Santa Coloma, 24/09/2020 - 07:54

Con tanta medalla entrando y saliendo tendremos que reabrir los juegos olímpicos barcelona ´92.

#13 Alejandro, Villadecans, 24/09/2020 - 07:31

Y seguramente se la merece más que muchos, pero la duda es se la dan por el trabajo realizado durante toda una vida, o por ser indepe, o parecerlo al menos, es el desprestigio al que se ha llegado, si no hubiera sido afín a los indepes lo habrían propuesto los de JxCat, lo dudo mucho

#13.1 Neferu, Barcelona, 24/09/2020 - 13:25

Viendo el traje amarillo que lleva y la contraseña escrita, eso ni se duda. Si fuese un cura que toda la vida ha luchado por los pobres enfrentándose a la rica burguesía indepen, no es que no le dieran medallas, es que lo habrían catalogado de traidor, de ñordo españolazo y otras lindezas que acostumbran decir.

#12 Sergi, bcn, 24/09/2020 - 06:09

y que ha aportado? Quien es este tío? Su único mérito es ser indepe?

#12.1 Neferu, Barcelona, 24/09/2020 - 13:26

No le hace falta ningún otro pues, ser indepen y distinguirte en apoyar la causa te abre todas las puertas.