Societat · 8 de Març de 2013. 12:36h.

La banda dels búlgars

Desarticulen una organització dedicada a robar maquinària d’obra a l’àrea metropolitana de Barcelona

La banda dels búlgars

Imatge d'una de les màquines robades (Foto: Mossos)

Agents de dels Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup originari de Bulgària especialitzat en el robatori de maquinària pesada. La investigació, duta a terme per la Unitat Central de Tràfic Il·lícit de Vehicles de l’Àrea Central de Crim Organitzat ha permès detenir els màxims responsables d’aquest grup.
 
La investigació es va iniciar fa més d’un any després que els Mossos constatessin que en poc temps s’havien produït diversos robatoris de maquinària d’obra i retroexcavadores a l’àrea metropolitana de Barcelona, que podien estar relacionats entre ells. Amb la finalitat de localitzar i recuperar la maquinària robada i detenir els responsables, la Unitat Central de Tràfic Il·lícit de Vehicles es va fer càrrec del cas i va constatar que la organització criminal estava dividida en dos grups diferenciats, un instal·lat a Catalunya i un altre itinerant entre Espanya i Bulgària.
 
El grup estranger, originari de Bulgària, era l’encarregat de contractar transportistes perquè recollissin la maquinària robada a Catalunya i la traslladessin fins al seu país. Un cop la maquinària arribava a Bulgària, els membres d’aquest grup eren els encarregats de gestionar la venda del material robat.
 
El grup ubicat a Catalunya era l’encarregat de recercar el material que posteriorment seria robat, habitualment en zones d’obres on la maquinària no era vigilada durant la nit. Un cop tenien coneixement, mitjançant els membres del grup búlgar que el transportista havia arribat a Catalunya, li enviaven un sms amb les coordenades del lloc on s’havia d’adreçar per carregar la maquinària.
 
Quan el camioner arribava al lloc indicat, ja l’esperaven diverses persones encarregades de pujar una màquina al camió i donar-l’hi les instruccions oportunes pels propers dies per tal de completar la càrrega abans de marxar novament cap a Bulgària. Normalment, durant els dies següents aquesta operació es repetia tantes vegades com era necessari fins que la caixa del vehicle pesat que havia de tornar a Bulgària estava completament plena. L’objectiu era rendibilitzar al màxim els viatges des de Bulgària i els Mossos han arribat a localitzar camions amb fins a cinc màquines sostretes.
 
Als transportistes se’ls lliuraven falsos documents de compravenda i de transport falsificats per si eren aturats en algun control policial.
 
El passat dilluns els mossos van detenir  els responsables del grup ubicat a Catalunya. Els arrestats són: Salvador F.C., de 39 anys i nacionalitat espanyola i veí de Viladecans; José M.A., de 44 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona; Felipe M.M., de 33 anys, nacionalitat espanyola i veí d’Esplugues de Llobregat. i Francisco José M.P., de 31 anys, nacionalitat espanyola i veí de Viladecans.
 
Des que es va iniciar la investigació, els mossos han pogut recuperar 13 màquines sostretes quan eren traslladades a Bulgària. Les màquines s’havien robat a Sant Vicenç dels Horts, L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Martorell, Manresa i Sant Fost de Campsentelles. En tots els casos, els camions que transportaven la maquinària han estat interceptat per la policia i el material recuperat.
 
Els camions han estat interceptats en els darrers mesos a Girona, Castellbisbal, França, Itàlia i la frontera entre Grècia i Bulgària i els camioners arrestats. Els transportistes detinguts són: Todor S.Y, de 45 anys, Samuil I., de 26 anys, Georgi K., de 31 anys, Rumen K.R, de 47 anys, Dzhamil H.B., de 29 anys, Nilolay R.M., de 37 anys. Tots són de nacionalitat búlgara. Resten per detenir els membres del grup búlgar, però ja s’han emès les corresponents Ordres Europees de Detenció.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 ivan, javea, 12/03/2013 - 22:56

Hay buenos bulgaros tambien hay de todo enrealidat

#4 mireia, barcelona, 08/03/2013 - 22:44

tranquis, búlgars, que la meva àvia (la Ramona?, jajjs) sempre m'explica que quan ella tenia 15 anys van "desarticular" per 1a cop la banda dels peruans, aquests que et buiden el cotxe en marxa a les autopistes (nostres) de la Caixa... ara ella té 65 anys i els sudacas hi continuen "treballant".

#4.1 Arnau, Barcelona, 09/03/2013 - 18:40

Doncs au, Mireia, ja sap, menys riure i més estudiar dret i fer oposicions per a jutge a veure si engarjola tota aquesta xusma.

#3 Carrasclet, Girona, 08/03/2013 - 17:10

Els catalans sovint som tant rucs que quan siguem indepes som capaços de regalar la nostra nacionalitat a tort i dret a tota aquesta gent. Abans ho serán tots ells, ciutadans de Catalunya, que nosaltres i aleshores jo no ens els podrem treure de sobre. catalunya será la claveguera del món.

#2 Carrasclet, Girona, 08/03/2013 - 17:06

Quan Catalunya tingui les competències d'immigració haurem de començar a practicar expulsions massives, nosaltres no hem tingut mai colonies, per tant no tenim que aguantar als habitants de les colònies dels països imperialistes.

#1 andrea, Buckingham Barracks, 08/03/2013 - 12:56

búlgars, sudacas, pakis, la crème de la crème mundial... si continuem a aquest ritme, aviat tots els catalans serem a Londres servint cafès als consellers que venen a passar-hi el cap de setmana allargat, perquè tenen sou però no gaire feina, com es pot comprovar.

#1.1 Gary, Monterrey, 09/03/2013 - 22:26

Hola Andrea, quiénes son los sudacas?