Societat · 13 de Maig de 2019. 16:58h.

La batalla del mural

Estudiants indepes repinten una paret de la UAB que havia fet esborrar la JEC

La batalla del mural

Mural independentista a la UAB

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha repintat aquest dilluns el mural que hi havia en una paret de la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona amb el lema “Independència, Socialisme i Feminisme”. La UAB va esborrar aquest passat cap de setmana el missatge per ordre de la Junta Electoral de Sabadell arran d'una denunciat de l'entitat 'S'ha acabat!”.

La portaveu del sindicat estudiantil, Laia Casas, ha al·legat que “anem en contra de la Junta Electoral i d'aquesta politització de la justícia”, malgrat les advertència dels vigilants de seguretat del centre perquè no ho fessin. També ha considerat que “la UAB no ho hauria d'haver retirat”. Membres del sindicat han exhibit cartells amb el lema “per una universitat de tots: prou d'imposicions ideològiques”.

El SEPC, a més, ha manifestat a twitter que “no tenen prou pintura per tapar tanta dignitat”. “Davant la censura espanyolista, nosaltres plantem cara! Una universitat per a totes no és aquella on les parets estiguin buides sinó aquella que sigui accessible per a tothom!”, ha assegurat el sindicat a la xarxa social.

Mentrestant, el president de la plataforma S'ha acabat!, Josep Lago, ha anunciat que “tornarem a denunciar-ho a la Junta Electoral”, alhora que ha assenyalat que “no entenem com els Mossos d'Esquadra ni la universitat no han fet res, tot i que s'està produint un delicte”. “La comunitat educativa ja no pot mirar cap a una altra costat, d'això al totalitarisme hi ha un pas”, ha considerat Lago.

uab2.jpg

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#13 pepe, andorra, 14/05/2019 - 13:18

el símbolo de la hoz y el martillo es un insulto a todas las victimas del comunismo, mas de cien millones de muertos, la hoz y el martillo debería estar prohibido igual q la estiptica, son símbolos de totalitarismo. Lo q tambien tengo clarisimo es q mis hijos no iran a ninguna universidad española y menos en Barcelona, dan vergüenza ajena .

#12 joan carles, Barcelona, 14/05/2019 - 13:03

Estic segur que la pintura, d'una manera o d'altra,l'ha pagat el rectorat de l'Autònoma.

#11 a quien corresponda, Barcelona, 14/05/2019 - 09:33

¿Habrá algún empresario que se atreva a contratar a lo que sale de las universidades ? Yo no, desde luego. Sólo se han dedicado a pintar, manifestarse y hacer huelga. Con ese curriculum dudo mucho que se puedan calificar como personas productivas.

#11.1 aribau-entença, Barcelona, 14/05/2019 - 12:51

Ya hace mucho tiempo que oigo decir que las universidades son fábricas de vagos.

#10 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 14/05/2019 - 00:35

Cada vez que veo una bandera comunista recuerdo que son los nazis de izquierdas y que un país no será nunca normal hasta que no repudie con la misma fuerza los símbolos nazis y su equivalente de izquierdas, los símbolos comunistas. Los autores de la pintada se retratan, pero en una universidad la desprestigia ad infinitum.

#9 Pepon , Barcelona, 13/05/2019 - 22:33

Gran decepción se llevaban muchos comunistas cuando en los años 20 y 30 viajaban a la reciente URSS. Lo más parecido a un fascista es un comunista.

#9.1 pepe, andorra, 14/05/2019 - 13:20

durante la II guerra mundial, los norteamericanos q eran comunistas o de izquierdas y eran marineros en los barcos q llevaban suministros al puerto de Murmansk, venían inmunizados después de ver el paraíso comunista. Hasta el propio Andreu Nin lo vio, asi como multitud de exiliados republicanos en Rusia q vieron el infierno en el q estaban.