Publicitat
Societat · 13 de Febrer de 2013. 14:41h.

La bombolla immobiliària deixa 80.000 pisos buits a Catalunya

Hi ha més de 32.000 famílies en risc de perdre la seva casa

La bombolla immobiliària deixa 80.000 pisos buits a Catalunya

Imatge de pisos nous buits

Catalunya té, a dia d’avui, 80.000 habitatges nous buits. Una xifra que, segons el conseller de Territori, Santi Vila, suposa “una paradoxa” per “les notícies que ens arriben dels mitjans de desnonaments i detencions vinculades a la possibilitat de perdre el pis”.

En una compareixença al Parlament per explicar les polítiques de la conselleria durant la legislatura que s’acaba d’encetar, Vila ha avançat un “problema de parc públic d’habitatges desocupats important” i ha reconegut que en aquests moments “tenim un mercat enfonsat”.

Sense entrar en desxifrar les accions de reactivació d’aquest mercat, el conseller ha avançat que el Departament “intentarà garantir” el dret a l’habitatge, i mirarà de  “blindar” les ajudes a més de 32.000 famílies que actualment es troben en risc de perdre casa seva.


Un dels problemes detectat per la Conselleria per fer front a la desocupació és la “desigual” distribució dels habitatges pel territori. Una “atròfia” que, segons Vila, “condicionarà” les polítiques del Departament, que en aquests moments veu el mercat “absolutament congelat”.

L’acció de la Conselleria s’orientarà per “garantir el dret a l’habitatge” i “fomentar el lloguer”. Vila ha parlat de la necessitat de fer “un reset” per “canviar la relació entre la ciutadania i l’habitatge”.


El Departament va obrir la setmana passada una convocatòria per atorgar un màxim de tres mil euros anuals al qual opten les més de 1.700 famílies que recentment han perdut la llar i que no tenen diners ni per començar els tràmits mínims per a un nou contracte de lloguer.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles, barna, 14/02/2013 - 18:23

menudo desbarajuste de cifras. Que rebajen alquileres