Publicitat
Societat · 16 d'Agost de 2019. 18:56h.

La cara fosca d'Open Arms

Acusacions de ser un “negoci”

La cara fosca d'Open Arms

Òscar Camps

El diputat de Vox i general retirat de la brigada d'Infanteria de la Marina, Agustín Rosety, afirma que l'ONG Proactiva Open Arms és un “negoci” basat en “transportar immigrants”. “Les ONG, lluny de ser entitats sense ànim de lucre, són organitzacions amb treballadors i directius que viuen de la seva activitat”, a través de la qual “aconsegueixen subvencions i donacions privades”, assegura en un fil obert al seu compte de Twitter.

El general retirat explica que “la protecció de la vida humana al mar està garantida pels convenis internacionals”, mentre que el patrullatge que realitzen les ONG de salvament marítim “genera perniciosos incentius per a les màfies que trafiquen amb persones, ja que saben que no s'han d'esforçar amb arribar a Europa”.

“Simplement han de posar les persona en un bot i posar-les fora de la mar territorial de Líbia i avisar l'ONG”, desataca el diputat de Vox al Congrés. També revela que “la destinació sempre és Europa” per als immigrants, perquè “si no portessin les persones a Europa, aquests immigrants no pagarien la màfia”.

Rosety assenyala “una confluència d'interessos privats (màfies i ONGs) que, com tota organització, treballen per a la seva pròpia supervivència i retorcen la legislació internacional per realitzar una activitat d'immigració il·legal a Europa”.

“Les ONG són entitats privades que obeeixen als interessos dels seus promotors. La defensa de l'interès general ha d'estar en mans dels Estats, el poder està sotmès a les regles de la democràcia i els gestors han de retre comptes als seus electors”, conclou el diputat.

Des d'un punt de vista totalment contrari al d'Agustín Rosety, el sindicat Portuari de la CNT a Barcelona va denunciar que Proactiva Open Arms era “una empresa voraç i sense escrúpols”. En una sèrie de tuits publicats el 30 d'agost de 2018 en el perfil oficial del sindicat, la CNT explicava que l'ONG d'Òscar Camp “redueix els salaris dels seus treballadors” i “el nombre de les plantilles, fent que alguns dels seus treballadors facin jornades de 10 hores diàries sense descans durant tot l'estiu”.

“Tan pèssimes són les condicions de treball, que diverses plantilles de treballadors de l'empresa van convocar vagues indefinides aquests últims anys, alguna cosa mai vista en el sector, temporal i molt precaritzat”, lamentava la CNT. L'organització de treballadors, a més, denunciava que Òscar Camps “es va anar quedant amb gairebé totes les adjudicacions del servei de gestió del socorrisme en platges de la costa catalana a força de reduir el preu dels serveis fins al punt que les petites empreses del sector no podien competir”.

El sindicat de portuaris de la CNT va esborrar el fil de twitter aquest dilluns perquè “està sent usat pels propagandistes de l'extrema dreta com argumentari del seu discurs xenòfob, cosa absolutament contrària als valors que van motivar la redacció d'aquests tuits”.

portuari.jpg

Argumenten que “el fil té errors” que podrien “ser carnassa per a discursos racistes”. “En cap cas vam atacar la tasca humanitària dels voluntaris d'Open Arms ni les condicions laborals d'aquesta fundació, que d'altra banda desconeixíem”, conclou.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#18 Manuel abuin iglesias, A Coruña, 19/08/2019 - 13:37

Lo que están haciendo los componentes de esta llamada ONG con su barqquito, dedicándose a recoger los nativos de países africanos que traen otros barcos hasta las cercanías de las costas europeas, no tiene nombre
¿Que habría que hacer con el barco? Amarrarlo a puerto con vigilancia las 24 horas que le impidiera su nueva salida al mar.

#17 Xavi, Barna, 18/08/2019 - 15:55

Este tio tendría que estar en prisión por coaboración con banda mafiosa

#16 Bernat, Barcelona, 17/08/2019 - 19:20

Digamos la verdad. Salen de Libia. Cuando están en aguas internacionales los mafiosos laman a Open Arms y dan las coordenadas. Éste recoge los "náufragos" y los traslada a Italia o Malta. No rescata, sino que traslada. Tras subirlos, el piloto con la lancha vuelve a Libia a por otra remesa. Y punto.

#15 Busines is busines, Mare Suum, 17/08/2019 - 15:08

Si no hi haguès negoci lucratiu aquestes organitzacions ja hauríen desaparegut fa temps. Mentre hi hagi (molts) calers a guanyar i polítics imbècils aixó va per llarg.

#14 Chulapo, Madrid, 17/08/2019 - 13:42

VOMITO con los comentarios generales de esta noticia!!!! ...ahora venga todos los coleguitas de Salvini a votarme en negativo...jajajajaja

#14.1 Amb Salvani 100%, Progreland, 17/08/2019 - 14:12

Entre el seny de Salvani o el bonisme cínic i hipòcrita multiculti happyflower dels vividors del negoci d'Open Arms, sempre amb Salvani. Lliçons de moralina barata cap ni una. A Europa no hi cap tot Àfrica i no pot haver barra lliure ni un campi qui pugui...prou desgavell! Immigració legal, controlada i que s' integrin!

#14.2 Neferu, Barcelona, 17/08/2019 - 20:48

Te voto en negativo por tonto, por cerrar los ojos y no querer ver la realidad de las cosas. Con tu actitud nunca van a cambiar tantas cosas nefastas que necesitan cambiarse en este mundo corrupto donde todo vale si hay negocio por medio. Los problemas de la inmigración africana se han de resolver en su origen, con ayuda, pero en su origen.

#14.3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 18/08/2019 - 07:54

Yo en cambio no vómito con tu comentario porque me parece intrascendente. Ahora que ya has criticado a los "fachas" puedes seguir jugando con tu iPhone y presumir de que ya has "luchado" bastante por hoy. ¿Cuantos refugiados vas a acoger en tu casa?