Societat · 28 d'Abril de 2020. 21:08h.

"La carrera política se li ha acabat a Pedro Sánchez"

José Macca, històric del periodisme: "La consigna de la Moncloa és aquí no passa res"

José Macca és un històric del periodisme. Quan jo vaig començar en aquest ofici a mitjans dels 80 em tocava editar, a La Vanguardia, les seves cròniques. Macca, que llavors també començava, formava part de l'agència Fax costat d'altres grans professionals com Manuel Leguineche, Mariano Guindal, Pilar Cernuda, Berta Fernández, Pedro Conde Zabala, Antxon Sarasqueta.

Després d'haver estat en Diari 16 -on va formar part de l'equip d'investigació al costat de Melchor Miralles i a les ordres de Pedro J. per investigar el cas Roldán- va ser corresponsal a Roma durant cinc anys (1987-1992) i enviat especial després a diverses zones en conflicte: Líban, Eslovènia, Croàcia, Sèrbia, Bòsnia.

Retirat del periodisme de trinxera el 2008 dirigeix ara l'agència de comunicació Zona Media, especialitzada precisament en comunicació de crisi i, en aquesta entrevista, no deixa canya dreta. "Jo no sóc ni de dretes ni d'esquerres, jo milito en el periodisme", afirma.

Per això, segons la seva opinió, "la carrera política se li ha acabat a Pere Sánchez" perquè calcula que hi ha "més de 20.000 morts". "L'únic perdó que ha demanat Pedro Sánchez és a dir que les coses es podien haver fet millor en un hemicicle buit", recorda.

"La consigna de la Moncloa és que aquí no passa res", afegeix i es mostra molt crític amb la resta de Govern espanyol inclòs el doctor Fernando Simón o Iván Redondo, el principal assessor de comunicació del president de l'Executiu. "Pablo Iglesias encara no ha demanat perdó a Amancio Ortega", afegeix en al·lusió a les crítiques pel seu donatiu a la sanitat gallega. "Hi ha molts empresaris que ens han salvat el cul", continua.

Macca també qüestiona que "TVE no ha ensenyat un fèretre" i que "els quinze milions de les televisions podrien haver anat als autònoms" al mateix temps que recorda que "la primera ministra de Nova Zelanda s'ha rebaixat el sou".

Igualment critica que "Pedro Sánchez no s'hagi posat corbata negra. A València, Ximo Puig, que és del mateix partit, s'ha posat la corbata i ha ordenat la bandera a mig pal". Tampoc evita parlar de processos que, al seu parer "han beneficiat Madrid" i posa exemple d'empreses que van traslladar inversions. En la seva opinió tot va començar perquè "Felipe González va deixar robar a Pujol" i "va parar els peus al fiscal general" amb el cas Banca Catalana. / Una entrevista de Xavier Rius.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#7 sonia, bcn, 29/04/2020 - 16:21

Excelente entrevista. Lucidez y pedagogía pura.

#6 electra, Barcelona, 29/04/2020 - 10:13

"Los muertos que vos matais gozan de buena salut". aquest Macca, un altre profeta.....

#5 Victor, Barna, 29/04/2020 - 08:08

Cuando surja un partido sin ideología ,dirijido por profesionales de prestigio con experiencia contrastada y no profesores de universidad, volveré a votar. Los partidos solo sirven para promocionar al más mediocre, proteger intereses y afines. Es la lección aprendida en esta crisis: un camionero no sabe pilotar un avión por mucha voluntad que le po

#4 vurdalak, Maliaño, 29/04/2020 - 04:48

Con esas 3 cagadas que he escrito en el comentario anterior por ese gobierno de incompetentes debería esta dimitiendo Pedro Sánchez y por cierto un consejo evita salir al balcón a cantar por las mañanas o lo que es lo mismo no te lleves la berza en la cabeza Mur.

#3 vurdalak, Maliaño, 29/04/2020 - 04:41

Ya está el comentario de turno, mira Mur denoto por tu comentario que haga lo que haga el gobierno está bien hecho, pues no (cerca de 30.000 muertos)(hasta en 5 ocasiones en enero le aviso la OMS y la UE, para que se hiciera con material sanitario y no hizo caso)(cagada con la compra de test y mascarillas fake).