Publicitat
Societat · 19 de Juny de 2022. 17:05h.

La carretera de la discòrdia

Volen fer una variant en un poble de muntanya

La carretera de la discòrdia

L'Ajuntament de Soriguera, que gestiona 14 pobles agregats al Pallars Sobirà, té previst construir una variant. Aquesta carretera aniria des de l'entrada d'Arcalís -un dels pobles que gestiona l'Ajuntament- fins a la part més alta del poble. La construcció d'aquesta carretera provoca discòrdia entre els veïns, segons han explicat alguns ciutadans al director d'e-notícies, Xavier Rius, en una entrevista al seu canal de YouTube.

En Jordi, veí de Soriguera, assegura que la variant "no és un benefici pel poble, és un benefici per dues o tres persones". A més explica que és "una destrossa pel medi ambient perquè destrossaran moltes finques".

Diu que "el senyor alcalde no ha comunicat als veïns que som afectats directament" la construcció d'aquesta carretera. Entre els afectats es troba la seva germana, ja que afirma que el desnivell afectarà directament a la seva finca.

Explica que "van fer una negociació opaca" entre els beneficiats. "Hi ha un exalcalde que té una finca que no té entrada i amb aquesta situació tindrà entrada a conseqüència d'afectar a diferents veïns", diu.

Per la seva banda, en Llorenç, un altre dels veïns, assegura que hi ha "dos o tres propietaris que creuen que poden fer tot a la seva manera". Ell també detalla que "tot es fa d'amagat". Considera que aquests diners que es volen invertir en la variant haurien de ser invertits en el poble que "està més que deixat".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 20/06/2022 - 13:09

Pobre exalcalde, lo tienen enjaulado en una finca sin entrada ¿Pero como accede ahora, en burro por un pedregal? No es de recibo, urge una nueva carretera con doble carril, aceras de 5 metros, farolas, arbolada de hoja caduca y papeleras. Y una gasolinera cerca por si ha de llenar el mercedes.

#2 Tabarnés puro, Barcino, 20/06/2022 - 09:01

¿Una variante para un pueblo del Pirineo que no llega a 500 habitantes censados? Supongo que lo próximo será pedir un Palacio de Congresos y un aeropuerto internacional. Y que corran las comisiones. Y si no se lo conceden pues todos a berrear: Ens volen aixafaaaaar !!!

#1 Capit@n España, Purgandus populus!!, 19/06/2022 - 17:38

Caciquisme a Cataluñeeeeeee??? No m'ho puc creure. Ara en compte de masies construïm cortijos?? I araaaa !!!!