Publicitat
Societat · 26 de Febrer de 2012. 17:00h.

La Casa Reial va demanar a Urdangarin que trenqués amb el seu soci

El duc de Palma al·lega davant el jutge que ha oblidat molts dels fets pels quals és preguntat

La Casa Reial va demanar a Urdangarin que trenqués amb el seu soci

Urdangarin, a la arribada al jutjat aquest diumenge

Iñaki Urdangarin ha admès que la Casa Reial li va demanar que deixés els negocis amb el seu soci, Diego Torres, al qual trasllada la responsabilitat de la gestió a l'Institut Nóos. A més, segons ha explicat Virginia López Negrete, que representa el sindicat Manos Limpias, personat en el cas Palma Arena com a acusació popular, Urdangarin al·lega davant del jutge que ha oblidat molts dels fets pels quals és preguntat.

El duc de Palma ha arribat al jutjat de Palma per començar la segona jornada de declaracions. Aquest dissabte, el gendre del rei ha vinculat l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i l'alcaldessa de València, Rita Barberà, al 'cas Nóos'. Segons ha declarat davant el jutge Castro, es va reunir amb Camps i Barberà i només tres dies després es va adjudicar a l'Institut Nóos l'organització de les jornades València Summit.

També s'ha desmarcat de la facturació de les empreses vinculades a l'Institut Nóos i ha deixat caure tota la responsabilitat sobre el seu soci, Diego Torres. A més, ha admès que va posar els seus fills i la infanta Cristina com a titulars d'una de les empreses, Namaste, per donar-li un caràcter familiar. Així mateix ha reconegut davant el jutge que el rei Joan Carles I li va demanar que deixés els negocis.

Urdangarin ha arribat un quart d'hora abans de les 9 del matí al jutjat de Palma per declarar sobre les presumptes irregularitats de l'Institut Nóos, que va presidir entre el 2004 i el 2006. Urdangarin, malgrat que el jutge va autoritzar la seva arribada en cotxe fins a l'entrada del jutjat, ha preferit fer el recorregut a peu.

El duc de Palma, que ha arribat amb el seu advocat Mario Pascual Vives, s'ha aturat davant els periodistes per dir que "vinc a aclarir la veritat dels fets i a defensar el meu honor".

Des de primera hora del matí, periodistes i policies encarregats del dispositiu de seguretat i de la cobertura mediàtica de la compareixença d'Iñaki Urdangarin, esperaven la seva arribada als jutjats de Palma.

Deu furgons de la Unitat d'Intervenció de la Policia han arribat als voltants de la seu judicial a les 07.30 hores per establir el dispositiu, al mateix temps que els 120 periodistes acreditats per entrar al recinte començaven a accedir-hi i a col·locar-hi les càmeres.

Els agents han tallat el trànsit als carrers de Perellades i de Jeroni Antich, que donen accés als jutjats, mentre les grues acabaven de retirar els cotxes aparcats a la zona. Gossos especialitzats en el rastreig d'explosius han pentinat la zona i els policies han revisat també les boques de claveguera de tot l'entorn.

Urdangarin, a la seva arribada al Jutjat

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#13 Antoni, Mahón con H, 26/02/2012 - 12:39

Supongo que hoy le tocara ha Montilla!!

#13.1 Marc3, Barcelona, 26/02/2012 - 14:11

"Maó" sense H, "a Montilla" sense H també. Ni la teva única llengua saps escriure, ja es veu el nivell que teniu els colons.

#12 Marques d'ESADE , Pedralbes i Sant Cugat, 26/02/2012 - 12:18

¿Chicos, esta foto es de ayer o de hoy? Porquè si es de archivo vale, però si es que hoy se ha vuelto a poner la misma corbata que ayer, es indigno de un master de ESADE.
Por cierto que si lo meten en el trullo, que no lo meteran, puede seguir estudiando en la UNED, aunque no es lo mismo.

#11 fideli, Rdns, 26/02/2012 - 11:37

La Casa Real ha de caure...i la consti tot darrera, que són africans, nascuts el 17 de Juliol del 36 a Melilla!

#10 jordi, bcn, 25/02/2012 - 21:35

aquets de dretes , tant els del pp com els de ciu ( com el millet i cia) a la presso.
urdangarin inclos. i de pas ja el masi els seus amics.

#10.1 Josep M. Blanch, El Perelló, Baix Ebre, 25/02/2012 - 22:20

#10.1

Sí, tots els de dretes a la presó, pel sol fet de ser de dretes! I vinga, embolica que fa fort; tot al mateix sac! Hi ha miserables que tenen més benestar del que es mereixen. Abans d'opinar, pensa i respecta. I aprèn a escriure i culturitza't. Presó s'escriu amb s sonora, i porta accent agut.

#10.2 JORDI, BCN, 26/02/2012 - 12:43

mira josep. si a tu i als de dretes us permeten dir quelcom contre les esquerres, doncs jo tinc la mateixa opcio de dir quel queh roti ok? I jo tindre que apendre com dius tu ( opinio teva) pero tu APRENT A NO INSULTA NOI. PERQUE DE EDUCACIO EN TENS PERO MOLT POCA SI ES QUE ES POT DIR QUE EN TENS.

#9 Els Sonadors de Son Morrió, Maó, Menorca, 25/02/2012 - 21:09

A veure si aquest noiet, exesportista sa, que es va corrompre en casar-se amb la borbona, explica fil per randa la veritat, i delinqüents exculpats paguen d'una vegada! A veure si es desembossa la claveguera putrefacta de molts anys d'una vegada, i comença a baixar, només, la merda del dia.