Publicitat
Societat · 31 d'Agost de 2017. 08:25h.

La CIA sí que va informar als Mossos d'un eventual atemptat a les Rambles

El Periódico desmenteix Puigdemont, Forn i Trapero

La CIA sí que va informar als Mossos d'un eventual atemptat a les Rambles

Els serveis d’intel·ligència dels Estats Units van contactar amb els Mossos d’Esquadra, el passat 25 de maig, per transmetre’ls els indicis recollits per la CIA, que apuntaven que l’Estat Islàmic planejava atemptar aquest mateix estiu en “zones turístiques molt concorregudes” de Barcelona, i “específicament a la Rambla”, segons informa El Periódico.

El diari publica la nota que la CIA va enviar el 25 de maig a la policia catalana, a les forces de seguretat de l’Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil), al Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) i al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).

“Informació no corroborada de veracitat desconeguda de finals de maig del 2017 indicava que l’Estat Islàmic de l’Iraq i ash-Sham (ISIS) estava planejant portar a terme atacs terroristes no especificats durant l’estiu contra emplaçaments turístics molt concorreguts a Barcelona, Espanya, específicament al carrer la Rambla”, s’indicava.

Una hora després de l’atemptat de la Rambla, la web d’El Periódico informava que la policia catalana havia rebut aquesta concreta advertència feia “dos mesos”. Aquesta informació va ser desmentida en dies posteriors pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el conseller d’Interior, Joaquim Forn, i el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

Tots ells van pretextar que la policia catalana intercanvia informació amb altres cossos policials, no amb els serveis d’intel·ligència internacionals, al ser aquesta última una competència exclusiva de l’Estat.

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#44 ||*||, Bcn, 31/08/2017 - 22:04

Quin va ser l'ultim dia que el Periodico va dir la veritat ? Algú s'en recorda ?

#43 Pepe, Alacant, 31/08/2017 - 20:43

Pero la CIA, ¿que dice oficialmente al respecto?.

#42 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 31/08/2017 - 18:25

El José Luís Trapero Álvarez, molt català ell, llueix orgullós tres medalles del mèrit policial de la Policia Nacional Española i tres creus de l'Ordre de la Guarida Civil !!!

Si és que el problema, l'enemic, no el tenim a Madrid, sino que s'ens ha ficat dins de casa !

#41 Pepet, Sabadell, 31/08/2017 - 17:46

Aquí ningú dimiteix quant el Govern en pes ha mentit i tergiversat els fets.No tenen vergonya ni dignitat; i tot perquè només tenen temps per treballar pel procés. Mereixen un castic exemplar a les urnes!

#40 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 31/08/2017 - 17:45

El José Luís Trapero Álvarez, llueix orgullós tres medalles del mèrit policial de la Policia Nacional Española i tres creus de l'Ordre de la Guarida Civil.

Si és que el problema no en tenim a Madrid el tenim dins de casa !