Societat · 4 de Setembre de 2017. 08:25h.

La Comissió Islàmica prohibeix fer servir mesquites per al referèndum

La decisió s'ha pres després que es cancel·lés un acte en què es promovia la "col·laboració musulmana per a fundar un nou estat"

La Comissió Islàmica prohibeix fer servir mesquites per al referèndum

Colom, durant la inauguració d'una mesquita

La Comissió Islàmica espanyola ha donat l'ordre d'aturar qualsevol mena d'acte independentista organitzat a les mesquites de Catalunya. Tal i com publica El Mundo, la decisió d'avortar aquest tipus d'esdeveniments s'ha adoptat després que es cancel·lés un acte a Vilanova i la Geltrú en el qual es promovia la "col·laboració musulmana per a fundar un nou estat".

D'aquesta manera, l'organització, que representa a totes les comunitats religioses islàmiques, ha traslladat l'ordre interna a les agrupacions per tal que els centres de culte només siguin utilitzats per dur a terme actes religiosos. La Comissió Islàmica també ha prohibit que cap mesquita a Catalunya aculli urnes durant el referèndum previst pel pròxim 1 d'octubre.

La decisió, adoptada per l'organització, ve motivada per la convocatòria d'una conferència anomenada "Catalunya, terra d'immigrants" que va ser promocionada amb cartells en àrab i en nom de l'ANC en la qual afirmaven que "tots serem fundadors d'un nou estat en el qual gaudirem dels mateixos drets, oportunitats i deures". Finalment, l'acte es va suspendre després que els responsables de la Comissió Islàmica exigissin al delegat a Catalunya que avortés l'esdeveniment.

34 Comentaris

Publicitat
#29 Puigdy és gran, Bagdad d'Amunt, 05/09/2017 - 20:37

Quina mala milk, tu!. Amb la patxoca que ens feia anar a votar sense sabates, fer una reverència aixecant el cul i seguidament votar per la nostra llibertat en un ambient tan maco. és culpa de Madrit?.

#28 JOsep Maria, Salou, 05/09/2017 - 19:21

AL de la CUP hauríen de veure qui son els amics i això no vol dir que els arabs siguin els enèmics.

#27 Oriol, BCN, 05/09/2017 - 11:43

No ho acabo d'entendre... a algú se li havia acudit posar urnes a les mesquites? De fet, les típiques mesquites catalanes són petites i d'accés no especialment fàcil (vull dir que no són com una escola, per exemple).

#26 Catalunya serà califato o no serà !, bcn, 05/09/2017 - 07:01

Tants esforços que ha fet l'ANC, convertint molts a l'Islam i Junqui estudiant l'Alcorà per poder-se convertir en el proper califa! I el bé que li quedaría la gel·laba

#26.1 Rodejet, Barcelona, 05/09/2017 - 08:34

Els extremismes s'entenen millor, per això sempre l'extremisme espanyol, contrari al referèndum s'entendrà molt bé amb l'extremisme islàmic, contrari a la democràcia .Recordes al caudillín que deia " la tradicional amistad española con el pueblo árabe " ?.

#25 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ..ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , LA ABSTENCIÓ GUANYA DIA A DIA LOS MUSOLMANES NO SE DEJAN ENGAÑAR FANTASTIC , 04/09/2017 - 19:52

LA COMISIÓ ISLAMICA Chapo aquesta vegada SÓC CRISTIA Mai estere de acord amb els .PERO Me agrada siguin Valents i diguin NO VOLEM SABER RES DEL REFERÈNDUM .Es con dir PUIGDEMONT NO ENS FIEN DE BOSALTRES No volem ens pogueu Enganyar i pendra el Pel .ELS PASEN MOLT DE UNA CATALUNYA INDEPENDENTISTA JO TAMPOC PENSU VOTAR