Publicitat
Societat · 18 d'Agost de 2011. 21:10h.

La Comissió per la Dignitat troba una "barbaritat" el gir al Memorial Democràtic

Cruanyes: "un estat no ha de retre mai un homenatge a persones o grups polítics de caràcter feixista"

La Comissió per la Dignitat troba una "barbaritat" el gir al Memorial Democràtic

Josep Cruanyes, en una foto d'arxiu

El portaveu de la Comissió per la Dignitat, Josep Cruanyes, ha criticat la intenció de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, de fer del Memorial Democràtic "la memòria de tots" amb "l'ànim de no dividir". Cruanyes ha assenyalat que equiparar les víctimes dels dos bàndols és "un plantejament erroni i més venint de Catalunya".

El portaveu ha afegit que és una "barbaritat" la decisió de la consellera de Governació. "Crec que un estat no ha de retre mai un homenatge a persones o grups polítics de caràcter feixista", ha indicat.

Per a Cruanyes, el Govern el que fa "és jugar amb foc". És com si Alemanya "decidís commemorar dedicant homenatges tant a víctimes dels nazis com a membres de les SS".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 joan, manresa, 19/08/2011 - 17:40

tinu.)per qualsavol tontería..? No fotem..,si no es diu mai TOTA la veritat es un engany a la Memoria.Que els guanyadors varen fer barbaritats ,clar que sí.. pro i La FAI..??Pasant per las portes amb el pistolot a la mar i emportarse personas sense ton ni son ,només perque algu els va denunciar

#11 joan, manresa, 19/08/2011 - 17:36

tinua.)posar qualificatius a las victimes..Tots varem perdre Sr.Cruanyes,i tots varem ser victimes d'aquell dessatre..¿ Vosté parla de fexista a personas que eran capellans ,de misa o de bona gent...?O eran tambe fexistas,quins varen ser victimas de denuncias fetas per veins per odis o per (con.

#10 joan, manresa, 19/08/2011 - 17:32

El Casal,17,25h.--Els 7 de la tertulia sumem de mitjana d'edat uns 560 anys ,o sigui que ben joves no som i alguna cosa recordem...,hem dit ya moltes vegades, que las victimes son axó,VICTIMES.I de manera indirecte pro també molt cruel els familiars directes....Poca conya Srt.Cruanyes,amb (con.

#8 Pau Miserachs, Barcelona, 19/08/2011 - 11:06

El nom de Memorial democràtic és correcte si es tenen en compte tots eks demòcrates. Afegeixin els demòcrates, republicans o no, que varen morir per no ser revolucionaris. Parlin millor de la reconciliació com el President Tarradellas. L'història feta a mitjes pot ésser una gran mentida

#6 Faust, CAT, 19/08/2011 - 00:45

Homenatge al feixisme cap, homenatge a gent que va morir simplement per ser de dretes o catòlica els que calgui, o oblidarem q Pere Calders, J Maria de Segarra i Gaziel varen haver de fugir al 36? i q Carrasco i Formiguera va ser mort pels feixistes quan fugia perquè no l'afusellessin els altres?

#6.1 Jotapé, Terrassa, 19/08/2011 - 23:48

Ep, que Pere Calders es va allistar voluntari a l'exèrcit de la República!

Potser era la seva manera de fugir. Com que era tan irònic...