Publicitat
Societat · 19 de Juny de 2012. 17:07h.

La consellera de l'"aragonès oriental" és de Ripoll

Dolores Serrat, titular d'Educació, és doctora en medicina i llicenciada en dret

La consellera de l'"aragonès oriental" és de Ripoll

Serrat, en una foto d'arxiu

La consellera d'Educació, Universitat, Cultura i Esport del Govern de l'Aragó, Dolores Serrat Moré, va néixer a Ripoll (Ripollès) el 3 de desembre del 1955.

Serrat és la impulsora de l'avantprojecte de llei d'ús, protecció i promoció de les llengües i modalitats lingüístiques pròpies de l'Aragó que suprimeix el terme català, per referir-se a la parla de les comarques més orientals de la comunitat autònoma, i el substitueix per "aragonès oriental".

Serrat és doctora en medicina, especialista en psiquiatria i medicina legal i forense, per la Universitat de Saragossa, tot i que va començar a estudiar aquesta carrera a Osca l'any 1973. També és llicenciada en dret per la mateixa universitat, i metge forense per oposició.

La dirigent del PP aragonès es va afiliar en aquest partit al 2003. Aquell any ja va ser escollida regidora de l'Ajuntament de Saragossa, on va fer tasques de portaveu del grup municipal des del 2009, en substitució de Domingo Buesa.

La titular d'Educació és vicesecretària d'Estudis i Programes del PP aragonès i membre del govern regional des de juny del 2011. És l'única dona de l'executiu, tret de la presidenta, Luisa Fernanda Rudi.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#25 Joseph, Fraga, 12/07/2012 - 18:50

Estoy con la consejera. Hay que proteger lo que queda de nuestro patrimonio. Los gallegos se entienden con los portugueses muy bien y no dicen que falan portugués, sino gallego. Además aquí hay algo que no lo tienen los catalanes, hablantes libres.

#24 Independenzia t´a Aragón, Uesca- Huesca, 12/07/2012 - 18:48

Muito bien consellera!! Por una vez estoy de acuerdo con usted. ¿Por qué en Cataluña llaman al occitano gascón aranés y nosotros no tenemos la voluntad de llamar a nuestra lengua herencia del gran Reino de la Ribagorza Sobrarbe que asimiló Aragón, aragonés oriental?

#23 Pere, Oliva, 21/06/2012 - 00:47

Franquisme pur, d'opereta, però franquisme. Reinventar-se la Historia i la historia de la llengua. Son conscients que mentixen, però els dona redits practicar el secessionisme vers el català. Ara, el castellà no els el toques, es la lengua que màs avanza, la màs demandada... Fan pudor

#22 Tio Canya, Ala Frugell, 21/06/2012 - 00:15

De Anacletos i Anacletes h' hi ha a per tot arreu. Ah ST. Anacleto ès al Santoral.

#21 Tià, Paisos Catalans, 20/06/2012 - 16:50

Aquesta noia és una traïdora;va haver de fotra el camp de Ripoll per aquest motiu.Ara ha anat a fotra merder a un altra lloc.FÀSTIC,FÀSTIC