Publicitat
Societat · 18 de Març de 2020. 16:36h.

La consellera de Salut no dóna la xifra de morts a Igualada

Alba Vergés diu que fan un balanç absolutament "necessari"

La consellera de Sanitat, Alba Vergés, ha evitat respondre sobre el nombre de morts que ha provocat el brot a l'Hospital d'Igualada i que va obligar al Govern a confinar la Conca d'Òdena. La consellera, preguntada sobre "quants contagis, quants sanitaris i morts s'han produït a la Conca d'Odena", s'ha limitat a afirmar "a l'Anoia ha sigut especialment dur, amb 88 casos que tenim confirmats, molts professionals sanitaris".

Vergés, malgrat haver dedicat dos minuts a respondre la pregunta, no ha proporcionat el nombre exacte de morts ni de professionals sanitaris contagiats pel patogen Covid-19 com li havia preguntat la periodista Iva Anguera del Independiente.

"A l'Anoia ha sigut especialment dur, amb 88 casos que tenim confirmats, molts professionals sanitaris, molts contactes són de professionals sanitaris, tenim molts treballadors del propi hospital aïllats i això causa un greuge més i una situació molt més dura a la Conca d'Òdena. Ens agradaria molt poder fer unes mesures a tot el país que donessin una relació més normalitzada entre la Conca d'Òdena i la resta del país segons com s'està comportant l'epidèmia" ha apuntat Vergés. La consellera ha defensat que "nosaltres fem un balanç absolutament necessari de les mesures dures que vam prendre a la Conca d'Òdena, unes mesures dures que podríem aixecar-les si fem allò que vam signar el conseller d'Interior i jo mateixa".

La consellera de Sanitat també ha aprofitat la seva intervenció per criticar el fet que el Govern espanyol no hagi donat resposta a la petició de confinament total que va fer el Govern.

"Podríem aixecar el confinament de la Conca d'Òdena perquè estem demanant de forma general a tota la ciutadania que la millor manera d'actuar és quedar-se a casa. Això ho tenim absolutament avalat. No entenem que es puguin endarrerir en temps de crisi decisions que es prenen aquí en pro de la ciutadania de Catalunya. No som mesures que a ningú ens agradaria prendre, l'Estat espanyol ha d'entendre això. Si estem dient que això ens fa falta no té cap sentit aturar una resolució signada pel conseller d'Interior i per mi mateixa".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Viriato, Barna, 18/03/2020 - 23:38

Que jo sapiga l'estat español también inclou catalunya. Capdecollons.

#6 Albert Escarré Puig, Barcelona, 18/03/2020 - 23:09

#6

Siento vergüenza ajena por el comportamiento de la consejería de Salud, encabezada por la IGUALADINA Alba Vergés. Nuestros difuntos, nuestros enfermos, personal sanitario, médicos , enfermeros, os importan tres rábanos. Vergonzoso que NO conozcas la situación en Igualada, en Capellades. No tenéis ni puñetera idea, sí de los sueldazos que g

#5 Sergi Sergio, Barcelona, 18/03/2020 - 21:06

La solucion buena seria confinar bajo llave a este Govern y luego tirar la llave al mar.

#4 Jordi br, L'h, 18/03/2020 - 19:43

Quina noticia es aquesta si surtir al diari de l'Anoia

#4.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 18/03/2020 - 22:04

"La consellera de Salut no dóna la xifra de morts a Igualada"... comprensió lectora Jordi, comprensió lectora...

#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/03/2020 - 18:59

A estos criminales les importa poco la gente. Todo vale para sus ínfulas de paisito y privilegios caciquiles.