Publicitat
Societat · 24 de Març de 2020. 19:25h.

La consellera que no contesta

Vergés deixa preguntes per contestar en cada roda de premsa

La consellera de Salut, Alba Vergés, no ha contestat diverses preguntes directes relacionades amb les edats dels morts per coronavirus, les residències, els tests ràpid de detecció de coronavirus ni tampoc ha aclarit perquè proporcionalment hi ha més morts a Madrid que a Catalunya, malgrat que ambdues comunitats són les que més víctimes mortals per coronavirus registren arreu de l'Estat.

Vergés ha esquivat les preguntes, les ha ignorat, o bé, ha admès desconèixer la resposta. “Quin és el percentatge de malalts que està en llits de la sanitat privada? De les més de 330 víctimes mortals que hi ha a Catalunya, quants eren menors de 65 anys?”, ha preguntat la periodista Laura Pons d'Onda Cero.

“Tenim llits de centres privats que actualment estan al 100% ocupats per persones amb coronavirus”, però “això té molta variabilitat entre diferents hospitals”, ha afirmat Vergés, sense detallar la xifra exacta. Ha assenyalat que “tothom hi posa el que té” i que “podríem estar donant diferents exemples de diferents centres”, malgrat que no n'ha citat cap.

Pel que fa a la segona part de la qüestió, sobre el nombre de morts registrats a Catalunya menors de 65 anys, la titular de Sanitat no ha dit res en absolut. A pregunta d'e-notícies, també relacionada amb les persones que han traspassat a causa de la malaltia, Alba Vergés no ha aclarit per què el nombre a Catalunya és proporcionalment inferior que a Madrid, malgrat que són les dues comunitats on més morts s'han registrat.

A pregunta de Camilo Baquero, d'El País, respecte “quina assistència especial va donar la Generalitat a les residències d'avis d'Olesa i de Capellades” i “què opina que els seus responsables demanin ajuda a l'Exèrcit?”, Vergés no ha contestat la segona part de la pregunta ni ha detallat les mesures especials adoptades a Olesa i Capellades.

La consellera ha explicat que “a Capellades vam fer una inversió especial” per explicar a la residència “què havia de fer” i “com havia de sectoritzar” el centre per separar els pacients “infectables”. “En el cas d'Olesa també té una complexitat i s'ha de parlar molt bé amb les direccions dels centres”, ha afegit. Vergés ha conclòs que “és important que les residències ens tinguin com a referents”.

La titular de Salut tampoc ha sabut precisar quants tests ràpids de detenció de Covid-19 arribaran a Catalunya. “No puc confirmar el nombre de proves ràpides que arribaran”, ha respost a pregunta d'Elena García de Ràdio 4. Respecte la compra de material que ha realitzat el Govern, Alba Vergés ha explicat que “havíem fet moltes comandes” i que aquesta setmana han arribat mascaretes, bates quirúrgiques i preveu “l'entrada de molt material” a finals de setmana.

Alba Vergés
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Olegarioelpilos, Barcelona, 25/03/2020 - 10:01

Ésta tía con el pechamen que tienen y la ineptitud que ha demostrado debería de estar de consejera de educación cómo propuso Luis Salvadó

#5 Coque, El centro de Tabarnia, 25/03/2020 - 09:02

Esta señora no da más de sí.
Llega hasta donde llega, la culpa no és de ella, sino de quien la puso ahí a dedo sin tener la más mínima preparación para ese cargo

#4 Jordi, Igualada, 25/03/2020 - 03:13

https://cronicaglobal.elespanol.com/vida/igualada-admite-presencia-empresarios-milan-coronavirus_330942_102.html

#3 pere m., sabadell, 24/03/2020 - 21:47

alucinant la colla d inutils que tenim enlloc de responsabilitat amb el drama que estem vivint. qui no ho vegi es que no sap veure. fa vergonya, fastic i pena immensa.

#3.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 25/03/2020 - 09:49

Dons encara hi ha gent que els seguirà votant.

#2 soloesmiopinon, Tabarnia, 24/03/2020 - 20:37

¿Para que va a responder?¿Para cagarla?