Publicitat
Societat · 23 de Setembre de 2009. 11:26h.

La cooperant demana al Govern que li salvi "la vida"

Sherpa va rebre "una pallissa brutal, però el més greu és el que em puc trobar quan surti de l'hospital"

La cooperant demana al Govern que li salvi "la vida"

Vicky Sherpa, en una imatge d'arxiu

La cooperant catalana al Nepal, Vicky Sherpa, ha explicat en una entrevista a El món a RAC1 que "m'estic recuperant i tinc molts dolors encara i molts hematomes a tot arreu. La fractura de l'esquena se'm va curant, però, el que és més greu és la situació de quan surti de l'hospital que em puc trobar fora."
 
"Vam anar al districte on hi ha la persona que regula tot el tema de les ONG i la policia amb els nens de l'escola i els pares perquè estàvem molt cansats de veure les injustícies que s'han estat produint en contra de la nostra organització i clarament vèiem que es volien quedar amb les terres de les escoles i amb els diners que venen d'Espanya per als nens. Un cas de corrupció", ha recordat.
 
Sherpa ha assegurat que "el ministre d'afers interiors dóna suport a aquesta malversació de fons". "Ens van bloquejar els comptes després de moltes vegades d'haver parlat amb el chief district officer”, ha denunciat.
 
La cooperant ha relatat que "a la tarda va venir una patrulla de policies i ens van començar a torturar, a donar cops als nens. Els nens estaven molt espantats. Anaven contra la presidenta de l'organització. A ella i a mi ens van donar una pallissa brutal, ens van arrossegar per terra uns set o vuit metres fins arribar a les furgonetes".

"Allà ens van continuar picant i picant fins que vam arribar a la policia i allà em van picar tant que al final vaig caure desmaiada, sense sentit. Hi vaig estar, segons diuen, potser quinze minuts. I allà ens van tenir unes tres o quatre hores. No volien que ningú entrés a dins. Jo vaig aconseguir fer tres trucades importants. Una a la cònsol honorària del Nepal".
 
També ha afirmat que "la veritat és que primer hauria de salvar la meva vida, però els meus fills estan il·legals al país, perquè el seu pare no ha volgut fer-los el visat per ser al país, aquest és un problema. L'altre és que som dues famílies que estem en amenaça de mort."
 
"Demanem a la Generalitat que faci els moviments necessaris perquè no només els meus fills i jo, sinó la Bimala Paudel i els seus dos fills, que estan amenaçats de mort, puguin prendre asil polític i sortir del país fins que la Unió Europea, com a grup, pugui fer front a aquest cas de corrupció, en aquest cas, d'escala nacional", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 bruixeta, salzheim, 23/09/2009 - 18:47

No hauria d'intervenir la Ortiz?? Per alguna cosa li paguen....

#3 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 23/09/2009 - 17:57

Em pregunto si algú està movent un dit, per exemple el flamant innaugurador d'ambaixades catalanes pel Món.

#2 JM, bcn, 23/09/2009 - 12:48

Habitualmente recelo de las ONG, pero es evidente que en este caso las autoridades catalanas, españolas o europeas, deberían movilizarse, no solo por humanitarismo, sino también para asegurar no ser cómplices de la corrupción.

#1 Dessmond, Barsalona, 23/09/2009 - 12:34

Mare meva! No voldria ser al seu lloc!