Publicitat
Societat · 9 de Novembre de 2011. 10:24h.

La corrupció 'esquitxa' la Casa Reial

La Fiscalia Anticorrupció acusa Urdangarin d'"apoderar-se de fons públics", segons El Mundo

La corrupció 'esquitxa' la Casa Reial

Urdangarin, acusado por Anticorrupción

La Fiscalia Anticorrupció de les Balears atribueix a Iñaki Urdangarin "apoderar-se" de "fons públics" del govern balear, utilitzant factures falses i inflades i valent-se de pressupostos i serveis ficticis, segons publica El Mundo.

Urdangarin i un dels seus socis hauria utilitzat l'Institut Nóos per desviar diners que acabava en mans de societats mercantils controlades per ells. El Duc de Palma i el seu soci, tots dos expresidents de l'institut Nóos, haurien contactat amb l'executiu balear per oferir la organització de dos congressos internacionals sobre turisme i esport.

Després de diverses reunions amb el llavors president Jaume Matas, el govern va adjudicar-los el projecte al institut Nóos -sense concurs- i va pagar per això 2'3 milions d'euros, una quantitat, segons Anticorrupció, "totalment desproporcionada per al que suposa l'encàrrec".

Fonts de la investigació calculen que el desfasament entre el cost real de tots dos congressos i els diners adjudicat a Urdangarín i els seus socis podria rondes els dos milions d'euros. Després de rebre els fons, es simulava la contractació de serveis ficticis o presumiblement facturats per import superior al servei realment prestat. D'aquesta manera, afegeix l'acte, els fons públics acabaven en mans de les mercantils controlades per Urdangarín i Torres.

La Fiscalia, segons El Mundo, atribueix el marit de la infanta Cristina "l'organització d'un entramat societari a través del qual desviava aquests fons públics, apoderant-se dels mateixos". I afegeix: "l'única finalitat perseguida amb la presa de control de l'Institut Nóos era comptar amb la cobertura d'una associació que formalment no perseguia ànim de lucre, una mena d'ONG. Tot això, per aparentar la no persecució de finalitats lucratives i evitar suspicàcies".

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#46 Nùria, Bcn, 11/11/2011 - 10:34

Te un bon mestre:JC de B, Tots fan trapelleries, perquè et penses que està a EEUU? NO PASSARÀ RES .
El temps ho dirà.El jutge segur que ja te ordres: No va se ell, el 2º te la culpa de TOT. això si,el cte. corrent el veu bé, es normal que vagi creixent, (es que soc tant bon negociador) fàstic!

#44 Carla, Barcelona, 10/11/2011 - 16:25

Aqest individu és EXCEL·LENTÍSSIM SENYOR des de que es va casar. És per a riure, no...?.

#43 LLanso, Tiana, 10/11/2011 - 12:21

Ningú es pregunta com es pot passar de ser una monaquia arruïnada (any 1975) a estar dins la llista de les gran fortunes internacionals (any 2010), aixo es tabú en aquesta democràcia creada per l'hereu del franquisme on es pot criticar tot menys la monarquia.

VISCA CATALUNYA INDEPENDENT

#43.1 Inocenci, Castellar del Vallés, 10/11/2011 - 16:57

je je je Tens més raó que un sant, Joan. Al Borbó li agrada el Bourbon i la pela.

#42 Laura, Barcelona, 10/11/2011 - 09:59

És més fàcil que a mi em surtin ales i pugui volar que a l'Urdangarin li facin alguna cosa. Més diré, argumentaran que és un error, i que ell no està involucrat. I els diners no apareixeran pas. Més diré, d'aquí a pocs dies ja ni se'n parlarà.

#41 Fèlix Millet, Can Brians pot esperar, 09/11/2011 - 23:18

Tranquilo, Iñaki, que no te va a pasar nada... te lo digo yo.