Publicitat
Societat · 5 de Juny de 2012. 17:18h.

La crisi de l'ensenyament

Jordi Llovet denuncia que no és "un problema de recursos o econòmic, sinó de concepte"

La crisi de l'ensenyament

Jordi Llovet, en una foto d'arxiu. (Foto: Centre d'Estudis Jordi Pujol)

El catedràtic de Literatura Comparada de la Universitat de Barcelona, Jordi Llovet, ha assenyalat que la universitat ha abandonat tota pretensió de formar cívicament el seu alumnat, durant un esmorzar amb Jordi Pujol.

L'autor del llibre Adéu a la universitat, ha criticat que "s’ha relegat les humanitats a un paper secundari i testimonial", per sota del desenvolupat per les ciències. Segons Llovet, "la formació cívica i intel·lectual només la poden vehicular les humanitats: la literatura, la història i la filosofia".

En aquest sentit ha puntualitzat que "així ho han entès a Alemanya i als països nòrdics, on practiquen la transmissió de valors i d’una cultura humanística, però no aquí".

Per a Llovet, "no és un problema de recursos o econòmic, sinó de concepte". En aquest sentit, ha reclamat la necessitat de "reunir experts realment preocupats en educació per pensar quin model volem".

Per la seva banda, Pujol ha alertat de la pèrdua del sentit positiu dels "valors del respecte i l’autoritat del mestre i de la moral de l’esforç". Amb tot, l'expresident ha remarcat que "malgrat que durant anys aquest discurs ha estat titllat de reaccionari, ara amb la crisi és possible que tot això canviï".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#13 J Belmonte, Barcelona, 06/06/2012 - 11:15

fites socials i/o en matèria educativa, destinant l'estalvi de despesa pública corrent o no corrent, a l'educació o a d'altres polítiques socials. Sento molt dir que aquest discurs NO cola. El tripartit va intentar esmerçar-ho però no ho va aconseguir fent en alguns casos polítiques continuista

#12 J Belmonte, Barcelona, 06/06/2012 - 11:13

fet trampes, que tothom havia fet trampes. Dit això, perquè sembla que la Universitat enlluerni tot, de quins valors d'autoritat més que res de la legislació vigent o bé, de quina moral parlem? Ara que no vinguin amb romanços que amb l'estalvi de l'ensenyament concertat, el pais va assolir grans

#11 J Belmont, Barcelona, 06/06/2012 - 11:11

model que tenim abans d'arribar a la Universitat és aproximadament 2/3 públic i l'altre concertat. Qui no pot pagar la quota voluntària a la fundació de torn o societat anònima o limitada o bé no la vol pagar va a la pública. Si es tira d'hemeroteca, el Molt Honorable ex-President va dir que s'havia

#10 J. Belmonte, Barcelona, 06/06/2012 - 11:09

Pujol dixit segons e-notícies:"Pujol ha alertat de la pèrdua del sentit positiu dels "valors del respecte i l?autoritat del mestre i de la moral de l?esforç""
Abans de parlar de valors de cap tipus, penso que caldria parlar-ne de quin model de societat volem i com ho volem construir. M'explicaré: el

#9 ccc, bcn, 05/06/2012 - 23:12

Al Sr Llovet no el conec, però crec recordar que el Sr Pujol ha ocupat algún càrrec polític durant 23 anys, no?

#9.1 Cornellanenc, Cornellà de Llobregat, 06/06/2012 - 15:51

Sí, ha estat i és professor universitari (UB i UPF), sense cap lligam amb càrrecs de confiança i menys amb els governs Pujol.