Publicitat
Societat · 25 d'Abril de 2019. 17:59h.

La CUP acata la justícia espanyola

David Ferández respon a Vox per “imperatiu legal”

L'exdiputat de la CUP, David Fernández, ha declarat en el judici del procés al Tribunal Suprem en qualitat de testimoni i ha respost a totes les parts, fins i tot a l'acusació particular representada per Vox. Fernández ha puntualitzat que ho fa “per imperatiu legal”, després que el jutge Manuel Marchena li hagi recordat que estava obligat a “respondre a les preguntes que se li formulen”.

L'advocat de Vox, Pedro Fernández, li ha preguntat si en els tallers de no-violència que va impartir -dins la iniciativa d’En peu de Pau- va participar gent d'Arran i de l'esquerra abertzale. Abans de respondre, l’exdiputat s'ha dirigit al president de la Sala per consultar-li “si quedaria invalidat el testimoni” en cas que “no declarés a l'extrema dreta”.

“Vostè té obligació de respondre a les preguntes que se li formulen. Vostè ha estat proposat com a testimoni de la defensa i totes són parts”, li ha replicat Marchena, alhora que li ha etzibat que “un president d'un tribunal no està per respondre consultes jurídiques sobre les conseqüències dels propis actes”.

L'exdiputat de la formació antisistema ha acceptat contestar Vox “per imperatiu legal”, encara que ha subratllat que “des del imperatiu moral denunciar la crueltat roí i mesquina de qualsevol forma de feixisme”. Fernández ha assegurat que en els tallers de no-violència van participar membres d'Arran, però de l'esquerra abertzale “no em consta en cap cas”.

D'altra banda, a preguntes del ministeri fiscal, l'exdiputat ha negat conductes violentes per part dels manifestants davant el Departament d'Economia el 20 de setembre de 2017 i dels votants de l'1-O. “Amb caràcter general i majoritari, no”, ha assegurat. També ha asseverat que “no hi ha cap estratègia de planificació de violència en cap espai del sobiranisme”.

L'exdiputat de la CUP ha declarat a preguntes de la defensa que va participar “tant com vaig poder en la preparació del referèndum”. Fernández ha afegit que era “conscient” que l'1-O era un acte de desobediència però “vaig desobeir a consciència". “Si la autodeterrminación és el delicte, jo em declaro obertament culpable i reincident, perquè mentre sigui delicte, seguiré desobeint i reincidint”.

David Fernández
Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#28 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 27/04/2019 - 16:42

"resd9 @redes9

Por eso, @HiginiaRoig, no te parezca mal que te pregunte así, al trapo:
Tu camiseta de anteayer, ¿era una de tus payasadas para parecer rebelde? ¿O era una advertencia a Marchena de que podría acabar como su colega italiano?
5:36 - 27 abr. 2019"

#27 Frank, Madrid, 26/04/2019 - 17:08

Acaba de publicar la UE un estudio respecto a la independencia judicial y España está la cuarta por la cola, sólo lo tiene peor Bulgaria, Eslovaquia y Croacia ( a años luz de Bélgica o Alemania). Como no vamos a querer irnos los catalanes de un país con una justicia que lo es todo menos justa.

#27.1 Baijal, Barcino Hispania, 26/04/2019 - 18:19

Los catalanes o algunos catalanes?,es que generalizar es como imaginar y en mi caso, imitando tu raciocinio, diria que los catalanes queremos ser españoles y constitucionalistas. Para intentar ser un poquito mas justos podriamos decir tanto tu como yo lo siguiente, la mitad de los catalanes queremos....

#27.2 Storvice, Tabarnia, 26/04/2019 - 19:07

No se si sabes que el estudio es de PERCEPCION DE LA CIUDADANÍA. Es decir que los españoles pensamos que la justicia no es independiente. Pero una cosa es lo que pensemos y otra la realidad...

#27.3 Frank, Madrid, 26/04/2019 - 21:14

Storvice, el problema grave de verdad es que la realidad es muchííísimo peor de lo que perciben los ciudadanos españoles, los bancos doblan el brazo a la ley siempre que quieren, y se inventan casos botines, infantas, etc. Salas y Jueces controlados por PPodridos, Fiscalias "afinadas" por políticos y así podríamos llenar páginas y páginas.

#27.4 Storvice, Tabarnia, 26/04/2019 - 21:55

Ya, y eso solo pasa en este país... En EEUU la banca apenas tiene poder, ni en Alemania... A lo mejor es que aquí somos más criticos aunque luego no hagamos nada.

#26 Baijal, Barcino , Hispania, 26/04/2019 - 16:50

?Es delito tenerle mucho asco a éste gandul ,vividor de las palabras vacías y argumentadas en sentimentalismos aún mas vacios, para sus jovencitos
y necios seguidores?...pq si fuera delito, yo también seria reincidente. ....es más....multireincidente.

#25 anti-nazis, Barcelona , 26/04/2019 - 11:21

Que bravucones y valientes son en las calles con la cara tapada y que cobardes son delante de un juez. Por eso siempre he pensado que si de verdad hubiera voluntad política, acabaríamos con ellos en pocos minutos.

#24 Benet , Barcelona, 26/04/2019 - 09:28

Era d'esperar que aquest pallaso voliafer l'espectacle, com l'altre de la seva banda que va pagar la multa i fer el paperet de no declarar. La vergonya de tot plegat es que aquests bandarres encara tinguin gent que els segueix despres de mostrar que son uns paràsits i covards com va demostrar la seva mussa la tal Gabriel que va fugir a Suissa