Societat · 18 d'Abril de 2020. 14:03h.

La CUP acusa tothom de “racisme”

Afirmen que Estat, Generalitat i Ajuntament aprofiten el coronavirus per expulsar inmigrants

La CUP acusa tothom de “racisme”

La CUP ha adreçat una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, la delegada del Govern, Teresa Cunillera, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, on els acusen de “racisme institucional”.

“Entenem que les tres administracions, estatal, autonòmica i municipal, estan utilitzant el marc d’excepcionalitat que imposa la declaració de l’estat d’alarma per la crisi de la Covid-19 amb finalitats totalment il·legítimes i pròpies del racisme i la xenofòbia institucional”, diuen.

La formació considera que Policia Nacional, Mossos i Guàrdia Urbana aprofiten la crisi del coronavirus per “identificar a veïns i veïnes per tal d’iniciar els seus tràmits d’expulsió per l’únic motiu de no complir amb els requisits administratius de la racista llei d’estrangeria, i que sovint acaben amb ingressos als Centres d’Internament d’Estrangers i amb deportacions”.

“Fer-ho aprofitant l’estat d’alarma i en el context d’una pandèmia i crisi sanitària és contrari a la més mínima ètica i humanisme exigible a qualsevol govern que pretengui respectar els drets fonamentals, ni que sigui en mera aparença. Els exigim, doncs, que aturin de manera immediata i definitiva amb aquest tipus d’operatius policials contra la gent dels nostres barris, viles i ciutats”, concoluen.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 pepe, andorra, 19/04/2020 - 21:17

Urbanitas ignorantes q no saben q ahora mismo se necesitan trabajadores para recoger la manzana en Lerida y q incluso estaban proponiendo legalizar a los ilegales para q pudieran evitar q las cosechas de los terratenientes separatas se vayan al carajo. O igual es q lo saben y por eso lo hacen, q nunca se sabe quien financia la CUP.......

#10 David, Tarragona, 19/04/2020 - 09:59

¿Algún día la sociedad de bien pondrá a estos "anti" de bolsillo en su lugar. ?

#9 Torental, Torrecilla, 18/04/2020 - 20:43

Que se los metan en sus casas,ya que tienen todos tantos pisos e inmuebles.

#8 Charly, Barcelona, 18/04/2020 - 19:55

¿Cuántos inmigrantes tendrán acogidos en sus casas estos cuatro?

#7 joan, manresa, 18/04/2020 - 16:45

tinu.)tots gracies ala seves politique i pressions sobre la societat.,are i podrem sumar mes tot lo que ens caurà despres del virus .,i Vostés ja prearan la renda minima per tots ells...,o potser a qui creuen que anira a parar..???Imbècils no som..,naltros els donarem un consell.El pais no está per bromas ni per revolucions.Vaguin als Hospitals!