Publicitat
Societat · 5 de Maig de 2020. 15:44h.

La CUP demana investigar les residències

Denuncien “les negligències” del Govern

La CUP demana investigar les residències

La CUP Crida Constituent ha instat a la resta de grups parlamentaris a impulsar una comissió d’investigació sobre la gestió de les residències de gent gran durant la crisi d’emergència sanitària agreujada per la Covid19.

El diputat Carles Riera ho ha comunicat als representants de les altres formacions polítiques avui a la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya.

Els anticapitalistes consideren que Wés necessari crear una comissió d’investigació per aclarir tots els esdeveniments que han anat succeint en la gestió - pública o privada - de les residències de persones grans durant aquest període i que aquesta sigui impulsada amb el màxim consens de la resta de partits”.

“La greu situació amb què es troben les residències de persones grans, agreujada en part per la manca de proves massives PCR a usuaris i treballadors i Equips de Protecció Individuals (EPIs) mínims, ha evidenciat una incorrecta gestió per a poder contenir el brot de Covid19 a tot el sistema”, lamenten.

“Tampoc ha existit una actuació preventiva ni un protocol clar per limitar que les persones grans tinguessin contacte amb el número més reduït possible de persones, evitant la rotació permanent de treballadores”, denuncien.

“Moltes de les negligències dutes a terme han evidenciat l’existència d’un model de gestió que prima el benefici econòmic i la precarització dels treballadors a les cures de les persones grans. Davant d’aquesta situació, els anticapitalistes manifesten que és necessari determinar les responsabilitats en la vulneració del dret a la salut de les persones grans”, indiquen.

“La CUP exigeix a la resta de grups parlamentaris que es posicionin urgentment sobre aquesta qüestió i considera adient sotmetre a votació la creació de la comissió al proper ple del 21 de maig”, conclouen.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Neferu, Barcelona, 05/05/2020 - 19:53

A buena hora, después de que han muerto cientos de ancianos. ¡¡No te jd!! Se ha debido morir el abuelo de alguno de ellos y por eso lo piden porque antes de la pandemia, ni caso les han hecho.

#3 Nicolau, Barcelona, 05/05/2020 - 19:06

Un poc tard per passar comptes

#2 Jvcs, Barcelona, 05/05/2020 - 18:54

Las cups ven las orejas al tsunami electoral,son tan culpables como el desgovern ,han apuntalado a arturo y su 3% y ahora a este desgovern . Son agraciados con las subvenciones de la gene .los adoquines a esconderlos ratas de cloaca !
El juez tiene las denuncies y habrá sorpresas

#1 joan, manresa, 05/05/2020 - 16:32

No..,No.. no sols durant la crisis d'emergència sanitària,no siguem tiquis-miquis...,investiguem des de temps enrere i si convé d'anys....,potser alguns de vostés en poden sortir esquitxats...Investigar politics,(del color que siguin..)alcaldes amb responsabilitats per els geriàtrics,directors d'areas,de residencies i caps i assistentes socials