Publicitat
Societat · 7 de Maig de 2013. 17:22h.

La CUP denuncia tortures dels Mossos

“Em van clavar cops i em van asfixiar a la comissària de les Corts"

La CUP denuncia tortures dels Mossos

Arrufat mostra imatges dels cops, al costat de l'afectat

La CUP ha dut aquest dimarts al faristol del Parlament un testimoni de l’organització juvenil de l’esquerra independentista ‘Arran’ que ha explicat el tracte “vexatori” que va rebre a la comissaria de les Corts, després d’haver estat detingut durant la manifestació de l’1 de maig.

“Em van empènyer contra la paret, em van posar els dits al nas, el colze contra el clatell, em van agafar del coll, vaig sentir asfíxia i durant uns segons em va semblar perdre el coneixement”, ha exposat Sergi Richards a la sala de premsa del Parlament.

Acompanyat del diputat Quim Arrufat, el jove ha relatat com agents de la Brigada Mòbil, després de veure’l tirar-los fotos, el van tenir retingut durant hora i mitja en un portal d’un habitatge del barri barceloní de Gràcia, on, segons ell, va rebre cops a la cara i al cos. Posteriorment, va ser traslladat a la Comissaria de les Corts, on va passar la nit.

Richards, que fins al moment no ha denunciat el succés al jutjat, ha explicat que la presumpta repressió policial va continuar a la comissaria, on va rebre un “tracte denigrant” en ser despullat davant diversos agents.

Arrufat ha pres la paraula del testimoni per criticar la “brutalitat” i l’”excés de violència” de la policia catalana. El parlamentari ha avançat que la CUP demanarà explicacions al govern per “l’exhibició intimidatòria” dels Mossos en les darreres manifestacions celebrades a Barcelona.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#28 trescci, bcn, 08/05/2013 - 15:15

el que és curiós és com coincideixen els fatxes diguin catalans o españols en certs temes...

#28.1 pep, manresa, 08/05/2013 - 21:51

Cert, hi ha mossos catalans i ecscañols. Perdó, de fet hi ha més mossos escañols que catalans, perquè el M.H. Espanol del Ano va decidir que poguessin entrar tots els guàrdies civils i policies naCiUnals ecscañols que ho desitgessin.

#27 mentides gratuites, bcn, 08/05/2013 - 11:53

És curiós com avui en dia se li dona més importància a la noticia morbosa que a la objectiva. Es curiós com aquesta panda de pseudoperiodistes de la directa, entre els quals està el diputat David Fernandez, manipulan la informació i generen opinions en la gent.
Patètic.

#27.1 trescci, bcn, 08/05/2013 - 15:15

si per objectiva et refereixes als comunicats de premsa dels mossos vas bé cirerer...

#26 ccc, bcn, 08/05/2013 - 11:09

no crec gaire en la propaganda de les CUP, són una còpia barata, però dir q el Sr Richards menteix bassant-se en la seva cara, pinta o origen no és acceptable, és racisme.

#25 Realidad, España, 08/05/2013 - 11:07

El independentismo catalán se ha convertido en un movimiento racialmente no europeo. Los patriotas independentistas quieren convertir Cataluña en una región no blanca.

#24 Realidad, España, 08/05/2013 - 11:05

Pero de donde sacáis a esta gente? En serio, miradle la cara al panchito. Esta gente no debería tener ni voz ni voto sobre el futuro de un territorio europeo. Sus genes extraeuropeos son ajenos a estas tierras.