Societat · 16 de Març de 2017. 12:39h.

La CUP veu "racisme institucional" en les actuacions policials contra els manters

La diputada Mireia Vehí diu que "és una herència d'una lògica colonial"

La CUP veu "racisme institucional" en les actuacions policials contra els manters

Mireia Vehí i Josep Garganté, amb Lamine Bathily

La diputada de la CUP, Mireia Vehí, ha denunciat "el racisme institucional" en les actuacions policials contra els manters i ha lamentat que "és un fet a tot Europa, a Barcelona també tenim, com el CIE, dinàmiques que persegueixen sovint la pobresa, o les poblacions més vulnerables com els sindicats de manters".

Vehí ha afegit que "el racisme institucional s'ha de combatre, perquè està a tot arreu, des de les taquilles dels serveis, fins a les ordres polítiques". "És una herència d'una lògica colonial, que té tant l'Estat espanyol com la Unió Europea", ha reblat.

La portaveu cupaire ha dit que "ens preocupa que la lògica de gestió de la venda ambulant es faci des d'una mirada vomitiva i no des d'una òptica de drets, amb garanties democràtiques i de dignitats". "Totes les persones que viuen i resideixen a Catalunya han de tenir garantits els drets i la llibertat de moviment", ha defensat.

El regidor de la CUP-Capgirem Barcelona, Josep Garganté, ha denunciat que continua l'"assetjament policial contra els més vulnerables, que intenten guanyar-se la vida". "Continuem denunciant les polítiques de molt de pal i poca pastanaga" ha remarcat Garganté, que ha criticat "la doble vara de medir segons el color de pell" en els casos judicials en els quals estan implicats manters i agents de seguretat.

Finalment, el portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, Lamine Bathily, ha manifestat que "el col·lectiu continuarà sortint al carrer, i organitzant-se". Alhora ha denunciat les lleis d'estrangeria, que "ens maten, destrueixen i ens tanquen als CIE".

15 Comentaris

Publicitat
#15 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 16/03/2017 - 18:11

Primera llei que es va aprovar amb la CUP al parlament: Pujada de sous pels parlamentaris. Es van oposar? No. Es van abstenir...

#14 Tom, Barcelona, 16/03/2017 - 18:10

Siempre con la lectura simplista y anarquista de la extrema iz: "acoso policial contra gente que intenta ganarse la vida": son explotados por mafias, que perjudican a honestos tenderos que ellos sí tienen que respetar las leyes o les cierran el negocio

#13 Grauero, Gurugú, 16/03/2017 - 17:16

La CUP, formación COLABORACIONISTA con un govern de derechas mas liberal que nunca, que no duda en hacer los recortes necesarios y privatizaciones en sectores tan sociales como la sanidad, bien estar social, educación. Hay no, que era "una reorganización" presupuestaria.

#11 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 16/03/2017 - 16:17

Fuevos un Baños i deixeu de tocar els pebrots d´una vegada cony.

#10 Garganté, Algèria del Nord, 16/03/2017 - 16:15

Plata o plom Garganté, tria.