Publicitat
Societat · 25 d'Octubre de 2021. 13:18h.

La CUP vol controlar els Mossos des de fora

Demana crear una oficina independent per fiscalitzar el cos policial

La CUP vol controlar els Mossos des de fora

L'endemà que 4.000 policies es manifestessin pels carrers de Barcelona amb el lema "per la seguretat pública!", el diputat de la CUP Xavier Pellicer va revelar que el Parlament estudia crear una oficina independent per fiscalitzar els Mossos d'Esquadra.

Pellicer va dir que "hi ha uns mecanismes interns d'investigació dels Mossos, però volem obrir una via nova que pugui actuar d'ofici, que pugui fer un control independent i funcionar en paral·lel, sense que una via limiti l'altra. Un mecanisme per resoldre tot el que no s'està resolent prou bé ni amb prou transparència".

Seria un organisme amb diferents perfils tècnics i diverses seus territorials per poder tramitar denúncies i engegar investigacions a tot el país. Segons Pellicer, tant Esquerra com Junts i els Comuns s'han compromès a estudiar-ho "perquè hi hagi un mecanisme d'aquest tipus". "El camí està començat i ara el que cal és recorre'l i arribar fins al final", ha remarcat.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha manifestat en una entrevista a Els matins de TV3 que la comissió "durarà un any" i ha remarcat que aquesta oficina "és una proposta de la CUP". "El meu objectiu és treballar perquè hi hagi consensos, perquè la seguretat és quelcom molt rellevant que requereix consensos molt amplis", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 L'Estatet, Barcelona, 25/10/2021 - 19:59

Per tenir una policia catalana de florero com preténen imposar nou cupaires trasnochados a un govern que té deliris de ser un Estat (l'Estat de can pequeño) tal com demostren dia si dia també, més val que desmantelin el cos, els espanyols ens estalviarem molts diners mal invertits

#9 Yossi , Milano, 25/10/2021 - 19:18

Me sabe mal por los hombres y mujeres de la BRIMO y ARRO. Además he tenido que ver con algunas unidades de Mossos de las que guardo buen recuerdo. Pero por otra parte creo que en su momento no estuvieron en su lugar. Del nacionalismo catalán solo se puede esperar traición. Traicionaron a la Constitución y ahora traicionan a los Mossos.

#8 A.Bcn, Barcelona, 25/10/2021 - 18:31

Los mossos están purgando sus pecados del 1O. Que les aproveche.

#7 Stasi amb barretina, Chez Titole, 25/10/2021 - 17:46

Volen fer com a l'alemanya democràtica dels 60 (que de democràtica en tenia el mateix que Junqjueras de model de passarela), pero aquells de l'Alemanya de l'Est filaven molt prim i aquests d'aquí unicament volen controlar les manifestacions i el campi-quii.pugui.

#6 Onofre de Dip, Barcelona, 25/10/2021 - 16:53

Lo que a los cupaires les molaría es colocar un comisario político en cada escalón de mando del cuerpo de Mossos, como en la guerra civil. Ya me los imagino probándose chaquetas y cazadoras de cuero estilo chequista y gorras de plato con estrellas rojas de cinco puntas.