Publicitat
Societat · 18 de Febrer de 2012. 20:10h.

La delegada porta l'"ultratge" a la bandera espanyola a la justícia

Llanos de Luna denuncia que s'ha penjat una bandera "il·legal i inconstitucional" a Sant Pol de Mar

La delegada porta l'"ultratge" a la bandera espanyola a la justícia

Llanos de Luna

La delegada del Govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, ha donat aquest dissabte les instruccions pertinents a l'Advocacia de l'Estat per iniciar accions legals amb la finalitat d'exigir responsabilitats de tot ordre, tant als impulsors com als que han consentit l'"acte d'ultratge" a la bandera espanyola a Sant Pol de Mar (Barcelona).

En un comunicat, s'ha referit a l'acte simbòlic independentista que s'ha celebrat aquest dissabte en aquesta població, davant de l'assistència d'unes 250 persones convocades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en què s'ha retirat la bandera espanyola de l'Ajuntament com a protesta per una sentència que obliga el consistori a onejar la bandera a la façana de l'edifici.

La delegada ha destacat que en aquest acte s'ha penjat de la façana del consistori una bandera "il·legal i inconstitucional". També subratlla que Sant Pol de Mar insisteix a incomplir la llei de Banderes, malgrat haver-hi una sentència judicial en ferm que l'obliga a fer-la onejar.

Publicitat
Publicitat

81 Comentaris

Publicitat
#51 Honor1714, BCN, 20/02/2012 - 19:46

Ultrage es "imponer" una bandera por el uso de la fuerza militar, policial y penal de un sistema político que no protege ,no reconoce ni respeta a la cultura catalana en Catalunya ni fuera de ella.

#51.1 JUSTICIA2012, Camprodon, 21/02/2012 - 11:15

Legalitat. Vosaltres enteneu molt de imposició que es el que feu constantment itilitzant els diners de tots en la vostra demencial idea. Visca Espanya.

#50 Ramon, Barcelona, 20/02/2012 - 19:32

Guaita què bonic, si és el mateix que va fer la Bozal, consellera de Justícia de CiU, amb les consultes per la Independència... hi ha gent que es pensa que el PPciu ha sortit del no res, a sota d'una col, com en patufet, perdó rectifico, volia dir com el gran estadista (espanyolista) Jordi Pujol.

#50.1 LLUC, ESTADISTA, 21/02/2012 - 11:00

Ramon, potser no t´has assabentat donat que treballes a algún organisme sociata del Baix Llobregat però les urnes varen donar una gran majoria a CiU. Com que el Tristpartit que ens va arruinar no vol ajudar, doncs ha de demanar suport al PPC. I ja està. El que si era un gran estadista era Montilla.

#49 LLUC, GUAPA, GUAPA I GUAPA, 20/02/2012 - 18:49

I també demanarà responsabilitats als quarters de l´exèrcit espanyol, de la guàrdia civil i de la policia nacional per no tenir onejant les dues banderes obligatòries en un organisme oficial en territori català ?

#48 Eduardo González Palomar , Manlleu, 20/02/2012 - 17:37

¡Como está mandado, con los brazos en jarras para tomar cartas en este asunto del incumplimiento de la Ley en Catalunya!

#46 Lluís, Barcelona, 20/02/2012 - 12:08

D'acord amb la legalitat actual a la fotografia no és respecte la prioritat de la bandera espanyola, aquesta li correspon d'acord amb el protocol estar a la dreta (esquerra de la foto) altrament s'indica que és més important la de Catalunya. Així que compleixi també ella amb la seva legalitat

#46.1 basileum, bcn.Catalunya, 20/02/2012 - 18:13

Lluís no és així. Les banderes estan correctament situades a la foto. El q passa és q en sobra una. La d la UE no té perq estar situada a la delegación del gobierno de españa, ja que sols cal mostrarla en actes de la UE, i en el dia d la UE. Aquí sobre. Volen ser europeistes, i són uns nordafricans