Societat · 18 de Novembre de 2022. 13:02h.

La derrota definitiva del Tercer Reich

Israel s'ha convertit en una potència tecnològica

La derrota definitiva del Tercer Reich

Una executiva de l'empresa amb el dispositiu

Saben què és Israel? La derrota definitiva del nazisme. Sí, ja sé que el III Reich es va enfonsar el 1945 tot i que encara hi poden haver moviments neonazis o fins i tot nazis però l'Estat d'Israel significa precisament això.

Els, per a Hitler, éssers més menyspreables del planeta van aconseguir només tres anys després de la II Guerra Mundial fundar un Estat. Ara, Israel és una potència econòmica, tecnològica, científica i fins i tot… militar.

En efecte, el Führer considerava els eslaus untermenschen (subhumans), -i així va anar a l'URSS- però en la seva piràmide racial els jueus encara estaven més avall.

Només cal visitar Innoviz, una empresa als afores de Tel Aviv que es dedica a la conducció intel·ligent, per arribar a la citada conclusió. Tot i la seva curta vida, va néixer com start up fa tot just uns anys, s'ha convertit en subministrador de Volkswagen.

La història té aquestes paradoxes: al capdavall el gegant alemany de l'automòbil va fabricar el 1936 el Volkswagen, el cotxe del poble, i ara ha contractat una empresa israeliana que ha superat tots els rigorosos controls de qualitat.

 

65ca375b-80a6-4656-be09-a532e3913474.jpg

L'empresa té inclús biblioteca pels seus empleats

La companyia ha desenvolupat el Lidar, un sensor dissenyat per a la conducció automàtica conscients que la propera revolució industrial, la quarta, serà la del cotxe elèctric o sense conductor.

Però no és només la citada Innoviz. Al cap ia la fi cada any neixen a Israel unes 10.000 starts up, sobretot de noves tecnologies, encara que només un 2% sobreviu. Segurament hi ajuda la mentalitat perquè, a diferència d'altres societats, el fracàs no està mal vist. Simplement és una manera d'aprendre dels errors.

Entre altres aportacions recents, Israel també ha aportat al món el reg gota a gota, el dispositiu USB -inventat a finals dels noranta- i fins i tot els tomàquets cherry, que per les seves petites dimensions necessita menys aigua que l'habitual.

Per això, aquells que Hitler considerava inferiors compten ara amb centres de recerca i desenvolupament de Microsoft, IBM, Intel, Google, Apple o Cisco, entre molts altres. Això redunda també en la seva economia.

Els ciutadans d'Israel -nou milions- tenen una renda per càpita de 43.000 dòlars mentre que, per posar dos exemples, a Egipte és només de 3.250 -encara que són 100 milions- ia Jordània uns 4.300./ Un reportatge de Xavier Rius.

 

1a7ee492-bebd-4ba4-b909-6269b92da552.jpg

Un dels vehicles de proves de la companyia

 

(1) Dades extretes d'Adrian Wolff: “Israel. A chronology from biblical to modern times”

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 18/11/2022 - 16:29

Para el mundo occidental Israel es imprescindible. En la práctica Israel está siendo el muro que impide la formación de un poder alternativo al de Occidente en el mundo islámico. Ni siquiera interesa a la mayoría de los gobiernos musulmanes, que inevitablemente se verían abocados a una serie de fuertes conmociones Siempre le darán lo que pida.

#2 Uriol , el del faristol, Orioland, 18/11/2022 - 15:22

¡¡¡ Heil Netanyahu !!!

#1 Onofre de Dip, Vigo, 18/11/2022 - 14:21

Israel también es todo el talento que Europa desperdició, persiguió y expulsó en su momento por puro odio antisemita. ¿Cómo sería hoy la UE si no hubiera habido Holocausto? ¿Con qué reservas de genialidad no contaría? ¿Cómo hubiera evolucionado su cultura? Porque Israel es todo lo que los europeos perdimos en el desdichado siglo XX.