Publicitat
Societat · 31 d'Agost de 2017. 18:14h.

La Diada de la Rosa Parks

L'acte institucional rememorarà el dia que no va voler aixecar-se del seu seient de l’autobús per cedir-lo a un noi de raça blanca

La Diada de la Rosa Parks

Cartell de la Diada 2017

El Govern i el Parlament celebraran la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional conjunt que tindrà com a temàtica central els Drets Humans per la democràcia i la llibertat a fi de “recordar algunes accions tan individuals com col·lectives que han representat avenços crucials i molt importants a les condicions de vida de tota la humanitat”, segons ha explicat el conseller de Presidència, Jordi Turull.

Entre les accions que rememorarà l’acte institucional, hi ha l’acció de Rosa Parks el dia que no va voler aixecar-se del seu seient de l’autobús per cedir-lo a un noi de raça blanca; la lluita de les primeres sufragistes per aconseguir el vot femení; l’experiència de Neus Català als camps d’extermini; la lluita per la dignitat de les persones LGTBI; la defensa de la llibertat d’expressió encarnada per Anna Politkóvskaia; l’enfortiment dels drets socials i les accions en benefici del medi natural; així com el dret d’autodeterminació dels pobles.

“Aquestes causes que han fet avançar els nostres drets individuals, els nostres drets col·lectius com a pobles han vingut precedides de petites accions pacífiques i consistents en el temps que a còpia d’esforç i perseverances i sostingudes per conviccions profundes s’han multiplicat i han permès assolir grans fites que han canviat el rumb de la història”, ha ressaltat Turull.

El conseller també ha considerat que “en el moment en què estem per multitud de factors és bo refermar el concepte de democràcia i de llibertat dels drets fonamentals de les persones, d’enviar un missatge a la gent de la capacitat transformadora que a vegades tenen petites i grans accions”.

L’acte, dirigit artísticament per Josep Maria Mestres, estarà dividit en sis blocs -un per cada dret universal- i se celebrarà el 10 de setembre a les 21.30 hores al Mercat del Born de Barcelona. Prèviament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, passaran revista a la formació de la Guàrdia d’Honors del Cos dels Mossos d’Esquadra i s’hissarà la bandera de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#32 alpe conceptes, Sitges, 03/09/2017 - 00:43

Votar pel país on no calgui defensar drets LGTBI. On se'ns ensenyi que estimar no és pecat. On s’apreciï la riquesa de la diversitat, oblidant l'heteronormativitat patriarcal, no es discrimini + per orientació sexual u opció de gènere. I rehabilitar la memòria de persones grans que han estat maltractades només per estimar diferent. Per digni

#31 alpe conceptes, Sitges, 03/09/2017 - 00:27

Vull ser-hi el 10/9 al Born, després de Sitges amb LGTBI. Gràcies, per aquestes experiències que estem aprenent, forjant a força d’il·lusió entre totdon la revolució dels somriures. Demà Lip dub a Ribes. Obres a Cotxeres que la independència és per dignitat. Amb Gaiestelada. Aturem llenguatge sexista. 15000 mans pels Drets. BCN, posa-te’l

#30 El mon ens mira, Gavà, 01/09/2017 - 12:01

I a Alabama ho veuen així:
ANC = KuKluxCAT

#29 Alejandro, Barcelona, 01/09/2017 - 11:55

Pobrecitos de nosotros los catalanes que tenemos que salir a la calle a pedir a gritos nuestra libertad porque el Estado nos tiene presos, maniatados , selladas las bocas, muertos de hambre y frío, hacinados,. Dense una vuelta por las calles de Barcelona y comprobarán la terrible opresión en la que nos hace vivir el malo, malísimo Estado Esapañol

#28 h22, a, 01/09/2017 - 03:18

Si en Cataluña existiera una Rosa Parks que se revelara contra la inmersión linguistica y se negara a escolarizar a sus hijos en el modelo escolar monolingue obligatorio que dirían de ella los de Omnium/ANC?

#28.1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 01/09/2017 - 09:56

Lo has clavado completamente. Para mi lo más parecido a Rosa Parks que tenemos en Cataluña es Dolores Ajenjo, la directora del Instutut Pedraforca de Hospitalet, la única que se opuso a abrir su instituto el 9-N sin una orden por escrito, irguiéndose frente a los trapicheos del poderoso establishment de la Generalitat.

#28.2 Alejandro, Barcelona, 02/09/2017 - 09:21

#28

Pues dirían lo mismo que dicen de todo aquel que cuestione el monolingüísmo o incluso el trilingüísmo, el procés, el 3%: Traidor, anticatalán, fascista........... Lo estamos viendo a diario.

#28.3 Alejandro, Barcelona, 02/09/2017 - 11:10

Hasta el trilingüísmo es tachado de fascismo en esta tierra de prepotentes