Publicitat
Societat · 30 de Novembre de 2009. 16:01h.

La dona d'Hereu anava amb els segrestats

Era a la caravana solidària juntament amb la dona del delegat de Presidència Ignasi Cardelús

La dona d'Hereu anava amb els segrestats

Belén Cosín, la dona de Jordi Hereu, asseguda a l'esquerra de la cooperant que té l'ordinador

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha revelat que la seva esposa, Belén Cosín, i la del delegat de Presidència Ignasi Cardelús formen part del grup de 14 cooperants de la caravana que es troben a Dakar i que hi ha un altre grup de 7 en una ciutat marroquina.

Hereu ha qualificat de "cop molt dur" el segrest de tres integrants de la caravana solidària a l'Àfrica Occidental que organitza l'ONG Barcelona Acció Solidària (BAS), ahir a la nit a Mauritània.

"Albert Vilalta, Alicia Gámez i Roc Pasqual són i representen el millor de Barcelona i aquesta ciutat no els deixarà sols", ha declarat.

Hereu ha explicat que entre els 53 membres de la caravana hi ha diversos treballadors de l'Ajuntament de Barcelona, entre ells Toni Camps, de l'àrea d'esports, que és la portaveu del grup de 32 del que formaven part els segrestats.

Tres membres de l'ONG catalana Barcelona-Acció Solidària han estat segrestats a Mauritània quan participaven en una caravana d'ajuda humanitària per terres africanes. Els segrestats són Albert Vilalta, director general de Tabasa-Túnels del Cadí i fill de l'exconseller de Medi Ambient del mateix nom; la funcionària Alícia Gámez, i l'empresari Roque Pascual.

En el moment del segrest, els 15 vehicles de la caravana feien trajecte cap a Nouakchott, la capital, quan uns desconeguts han obert foc. La diplomàcia espanyola ha engegat tots els mecanismes necessaris per resoldre la situació. Encara es desconeix l'autoria del segrest, tot i que una de les hipòtesis és que es tracti de l'organització Al-Qaeda al Magrib Islàmic, present a Mauritània des de fa dos anys.

Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#69 JORDI, sant cugat, 02/12/2009 - 00:28

Aquesta caravana te de Solidaria el que Bill Gates te d'altruista pels miserables del mon global. Només afegir que els segrestadors aquesta vegada han encertat de ple.

#68 Lluís, Barcelona, 01/12/2009 - 19:43

Em sorpren veure que parleu amb vanalita d'un tema que no coneixeu, d'unes persones que dediquel el seu temps durant tot un any a donar suport logistic a 35 ONG perque tirin endavant els projectes de l'any (més de 100) amb una dificultat organitzativa

#67 Roser, Barcelna, 01/12/2009 - 18:07

Faltaba en esta caravana Telma Ortiz, experta en mil ONG del mundo mundial. De haber ido ella a esta hora el ejercito español ya hubiera invadido la zona para rescatarla y en Zarzuela tendrian preparado un altar para su santificacion . Son PIJOS PROGRESS

#66 Carme, Torelló, 01/12/2009 - 14:18

Doncs si tot és tan clar amb la Belen Cosín, per què El Periódico no en diu ni piu? Això és la prova del cotó. Si El Periódico no en parla (i seria un tema dels seus, si en pogués parlar) és que la Belen Cosín era on no havia de ser.

#65 Francisco, Barcelona, 01/12/2009 - 14:16

Ho sea una caravana de illustrissimos del ayuntamiento de Barcelona con el mismo trayecto del Dakar en hoteles de quatro estrellas como podemos ver y financiado con nuestro dinero, ONG no creo a que jugaban? mejor PIJOPROGRES estamos acostumbrados a esto