Publicitat
Societat · 5 de Desembre de 2022. 16:18h.

La factura del procés

Catalunya perd dues agències estatals

La factura del procés

Aragonès, amb Colau i altres autoritats, al Smart City Expo a Barcelona

El Consell de Ministres ha escollit la ciutat de Sevilla com a seu de la futura Agència Espacial Espanyola i La Corunya per albergar l'Agència d'Intel·ligència Artificial. Així ho ha confirmat la ministra de Política Territorial i portaveu del Govern espanyol, Isabel Rodríguez, a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres d'aquest dilluns.

Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, que compten amb el suport de la Generalitat, formaven part dels candidats a acollir l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial i l'Agència Espacial Espanyola respectivament. Ambdues ciutats estaven entre les 35 candidatures provinents de 14 Comunitats Autònomes que havia rebut el Ministeri de Política Territorial, 14 per a la primera seu i 21 per a la segona.

El Govern espanyol ha informat que la candidatura de Sevilla, abonada per la Junta d'Andalusia, presenta una "excel·lent" seu valorada en 6,7 milions d'euros i cedida a l'Agència sense cap cost per l'Ajuntament, equipada i d'acord amb els requisits amb un edifici singular i d'ús exclusiu ja disponible.

La Corunya, per la seva banda, ha superat a les altres 16 candidatures presentades per unanimitat. L'executiu espanyol ha destacat que amb aquest moviment atenen "el compromís descentralització del sector públic".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Senen, Tarragona, 06/12/2022 - 23:11

No es preocupeis.
Que enseguida sacan la Agencia Nacional Catalana de Inteligencia Artificial y la Agencia Nacional Espacial Catalana (aunque creo que esa ya existe). No sera por falta de crear chiringuitos para colocar a los del partido con la excusa de una nacion inventada, que de eso va el nacionalismo.

#17 Nitato, Navarcles, 06/12/2022 - 16:48

No passa res. Alguns no ho recorden però tenim la Nasa catalana que li dona mil voltes a la d'Andorra

#16 Un vallesà, a prop de BCN, 06/12/2022 - 11:19

Catalunya, camí de la decadència, es va desfent com un terròs de sucre en la llet (en la mala llet) del fanatisme “indepe”.
On queden aquells anys on ciutats i pobles com Sabadell, Mataró, Canet de Mar, Terrassa, Igualada i tants altres eren motors de la indústria?
Ara només queden cementiris de fàbriques.
Tot molt trist.

#15 ANEM SOBRATS, Barcelona, 06/12/2022 - 10:42

No necesitem res de res

Som els millors

I a les escoles SOLAMENT CATALA

#15.1 BEJOTA, bcn, 06/12/2022 - 16:16

LE RECUERDO QUE LA NISSAN NO SE MOLESTO NI EN DECIR ADEU A LA GENERALITAT Y AL PARLAMENT.

#14 Amoroso, Barcelona, 06/12/2022 - 08:28

Pues ya me diran de que caray comeremos en cataluña porque su base que es el campo y la ganaderia cada vez estan peor...